Korošca, ki sta koronavirus prebolela: Ne bodite lahkomiselni, življenje je dragocen dar

N.S.
17.03.2020 06:48

Zakonca iz Koroške, ki sta se s Covid-19 okužila na ladji za križarjenje Diamond Princess in sta bolezen prebolela na Japonskem, želita javnosti posredovati svoje razmišljanje glede izvajanja ukrepov samoizolacije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S Covid-19 sta se okužila na ladji za križarjenje Diamond Princess.
EPA

"Ob vseh sicer lepih doživljajih na Daljnem vzhodu, nas je ob zaključku križarjenja doletela neprijetnost - 14 dnevna stroga karantena na ladji, za kar so se oblasti odločile, saj je bilo na ladji nekaj potnikov okuženih s koronavirusom. Vse kabine so prejele termometre za merjenje telesne temperature ter napotke za opazovanje morebitnih sprememb (kašelj, povišana temperatura, kihanje, oteženo dihanje).
Po nekaj dneh karantene so se pri nama naposled le pojavili blagi simptomi prehlada, ki sva jih sprva pripisovala 24- urnemu bivanju v klimatizirani ladijski kabini, ki sicer ni imela drugega prezračevanja. Pri odvzemu brisa pa je bila ugotovljena prisotnost virusa. Zaradi okužbe sva bila premeščena na infekcijsko kliniko. Na kliniki so naju zadržali, vse dokler dva zaporedna brisa nista pokazala negativnega rezultata. V primerjavi z mnogimi ostalimi okuženimi na ladji, ki so imeli težjo obliko, sva nevarnost prestala z lažjo obliko okužbe. V času ko opazuješ soljudi, ki zaradi bolezni trpijo, nekateri celo umrejo, spoznaš, kako pomembni in ključni so pravočasni ukrepi, na katere nas vsakodnevno opozarjajo pristojne državne in občinske službe.  Ne bodite lahkomiselni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta