Koroški simfoniki navdušili občinstvo, ki je napolnilo dvorano ravenske OŠ Prežihovega Voranca

11.12.2023 13:30

Miklavžev koncert Koroških simfonikov je bil izvrsten praznično obarvan glasbeni dogodek. Župan Tomaž Rožen: "Prisotnost takšnega glasbenega ansambla v našem mestu prinaša neprecenljivo kulturno bogastvo ter raznolikost."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miklavžev koncert Koroških simfonikov 
Občina Ravne

Tradicionalen Miklavžev koncert Koroških simfonikov je bil v nedeljo izvrsten praznično obarvan glasbeni dogodek, ki je v dvorano OŠ Prežihovega Voranca na Ravnah pritegnil številno občinstvo tako zaradi izjemne glasbe kot odličnih gostov. Orkester deluje pod okriljem Društva glasbenikov Europea, korenine pa ima v 12-članski godalni zasedbi, ki je iz Simfoničnega orkestra Glasbene šole Ravne prerasla v skoraj 75-članski orkester. Združuje učence, dijake, študente, učitelje, profesorje, ljubitelje, člane Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in Slovenske Filharmonije, njihov vodja je dirigent mag. prof. Đorđe Berak. Koroški simfoniki so medse povabili mešani komorni zbor Carinthia Cantat. Zbrane je nagovoril župan dr. Tomaž Rožen ob izpostavitvi, da so redka mesta, ki se ponašajo s simfoničnim in pihalnim orkestrom na tako zavidljivi ravni. Ravno v letu katastrofalnih poplav, ko so tudi simfoniki zaradi uničenega Kulturnega centra morali vaditi v Mladinskem domu v KS Strojnska Reka, za kar so izrazili hvaležnost, je polna dvorana z aplavzi poplačala vsaj del truda in napora. "Prisotnost takšnega glasbenega ansambla v našem mestu prinaša neprecenljivo kulturno bogastvo ter raznolikost, ki odraža našo zavezanost kulturi, umetnosti in glasbi ter ob Glasbeni šoli Ravne tvori izjemno platformo za izobraževanje in kulturno izmenjavo v našem okolju," je poudaril župan.

Koncert so začeli s skladbo Belarja, priredbe Privška "Glej zvezdice božje", sledile so izvedbe solistov, med katerimi je izstopala solo izvedba skladbe "Le Cygne (Labod)" Saint-Saënsa, kjer je fagotistka Nika Kotnik s svojim nastopom očarala občinstvo. Program se je nadaljeval z vrhunskimi interpretacijami znanih skladb, kot je "Carmen Suite No. 1" G. Bizeta, "Habanera" iz opere Carmen, ter z dramatičnim izvajanjem skladbe "Tango Fantasia" J. Gadea, kjer je flavtistka Klara Kobolt navdušila z izjemno tehnično dovršenostjo in čutno izvedbo. Med glasbenim vrhuncem koncerta so se zvrstile interpretacije skladb, kot sta "What a Wonderful World" in "Time to Say Goodbye". 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta