Ljubitelja lesa iz Radelj z vrsto drobnih lesenih izdelkov, tudi za Valentinovo

Urška Polanc Urška Polanc
13.02.2020 15:31

Hobi "tišler", kot se sam poimenuje Klemen Knez, skupaj s partnerico Ines Novak, izdeluje številne lesene izdelke, h katerim se ljudje tudi zaradi ekološke osveščenosti vedno bolj obračajo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klemen Knez in Ines Novak z darili za Valentinovo. 
Urška Polanc

Ines Novak in Klemena Kneza smo ujeli pri izdelovanju unikatnih lesenih daril za Valentinovo. Če so bile prej najine naročnice v glavnem ženske, so se sedaj zbudili moški, nam je povedala Novakova. Lesene škatlice, uhani s posvetili in obeski, so izdelki, ki jih te dni najpogosteje prodajata. Kupci le teh namreč niso le domačini, ampak prebivalci celotne Slovenije - iz Kranja, Ajdovščine, Kopra -, včasih kaj izdelata tudi za sosede čez mejo. Poleg risanja, izrezovanja, sestavljanja, lepljenja, barvanja in brušenja drobnih lesenih izdelkov, imata vedno več dela tudi z odpošiljanjem. Da ljudje vedno pogosteje z idejami prihajajo kar sami, povesta, lastne želje imajo predvsem z vabili za poroke, krste, obhajila, rojstne dneve. Pripravljata se že tudi na dan žena, materinski dan, kasneje na veliko noč, ko bosta ponovno izdelovala lesene rože, košarice, stojala za velikonočna jajčka. "Ljudje so vedno bolj ekološko osveščeni, vedno bolj kupujejo domače izdelke," je povedal Knez, ki ga les spremlja že od rojstva. "Ata je gozdar, že od malega sem z njim hodil v gozd, že v osnovni šoli, vse, kar imamo okrog hiše je les(eno). Prav tako je vse v zeleni barvi, ata vse pobarva na zeleno," je povedal nasmejan Radeljčan, ki bo letos dopolnil 30 let. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta