Maša in Dejan sta lahko vsem velik zgled

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
08.09.2019 17:08

Premagala sta boj s hudo boleznijo. In tako sta v navdih, veselje mnogim. Tudi udeležencem sobotnega dobrodelnega tega. Zbrani prispevki na že tretjem teku bodo šli za pomoči potrebne otroke. Lani so kupili tudi kosmiče in čokolado.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Terezija Vivod in Anika Popič s pogumno Mašo Jež, ki je premagala zahrbtno bolezen. V ozadju je tudi Maček Muri. Foto Nejc STROJNIK
Nejc Strojnik

Čeprav sobotna vremenska napoved ni veliko obetala, za glavni organizatorki dobrodelnega teka na Prevaljah, voditeljico Karitasa Terezijo Vivod in humanitarko Aniko Popič, odpoved ni bila opcija. Tek, resda je bila udeležba, sploh v primerjavi z lani, precej manjša, sta izpeljali. Prvi tekači so nabiranje krogov na prevaljskem stadionu začeli ob 14. uri, zadnji so prišli nekaj pred 17. uro. Startnina je bil prostovoljni prispevek. Nekateri so zmogli en krog, Denis Sedovšek je denimo pretekel 21 kilometrov, Tomaž Senica pa je tekel vse tri ure in na koncu zabeležil kar 97 krogov. Nekaj jih je prehodila tudi Maša Jež, Mežičanka, ki so ji pri 14 letih odkrili tumor na malih možganih. Mlada borka je bolezen premagala, agresivne kemoterapije pa so največ posledic pustile pri ravnotežju.

Brata Dejan in Boštjan Pušnik
Nejc Strojnik
... in za urejene pričeske.
Nejc Strojnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta