Mestna občina Slovenj Gradec stranko SDS poziva, da umakne sporne oglase in ne zavaja

N.S.
07.04.2022 09:38

Uprava Mestne občine Slovenj Gradec je na sedež Slovenske demokratske stranke (SDS) posredovala uraden dopis, v katerem je opozorila na uporabo grafičnih in vsebinskih elementov občinskih projektov v izvajanju, ki so financirani tako s sredstvi občinskega proračuna kot tudi s sredstvi Republike Slovenije in evropskih skladov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stranka SDS

Na občinsko upravo in župana se je v zadnjem času namreč obrnilo več občank in občanov. "Prejeli smo tudi svetniška vprašanja, precejšnje negodovanje pa opažamo tudi na družbenih omrežjih, nanaša pa se na navajanje občinskih projektov, financiranih z občinskimi, evropskimi in državnimi, torej davkoplačevalskimi sredstvi, na oglasnih sporočilih stranke SDS," sporočajo iz občine. Sporna sta plakata stranke SDS s skico bazena, ki ga gradijo v Slovenj Gradcu in pripisom "V občini Slovenj Gradec gradimo zimski bazen in urbani park" in plakat stranke SDS s fotografijo Kulturnega doma Slovenj Gradec in pripisom "Obnovili smo Kulturni dom Slovenj Gradec".

Iz MO Slovenj Gradec zdaj sporočajo, da so na sedež stranke SDS poslali uraden dopis, v katerem opozarjajo na uporabo grafičnih in vsebinskih elementov občinskih projektov v izvajanju. "Stranko smo pozvali, da v duhu korektne obveščenosti javnosti o načinu financiranja projektov, sofinanciranih iz občinskega proračuna, državnih davkoplačevalskih sredstev in iz evropskih skladov, takšne oglase umakne z družbenih omrežij," še pravijo.

Stranka Sds

Spornih oglasov stranke SDS, ki se pojavljajo na Koroškem, je sicer več, eden takih je tudi fotografija Doma na Uršlji gori, s pripisom "Gradimo za planince".

Vprašanja o tem, kakšen bo njihov odgovor na dopis MO Slovenj Gradec ter če bodo oglase umaknili smo poslali tudi stranki SDS. Njihove odgovore še čakamo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta