Mestno jedro Slovenj Gradca se bo razširilo in zadihalo

Jasmina Detela Jasmina Detela
25.11.2019 14:06

Namesto obnove starega mestne jedra se obeta ureditev nekaterih ulic in trga, zgrajene bodo nove kolesarske povezave, pobude tudi za garažno hišo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Okoli milijon evrov bodo porabili za obnovo nekaterih ulic okoli mestnega jedra.
Karin Potočnik

Del evropskih sredstev iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb je slovenjgraška mestna občina sprva nameravala porabiti za obnovo starega mestnega jedra, vendar so se zdaj odločili drugače. Okoli milijon evrov bodo porabili za obnovo nekaterih ulic okoli mestnega jedra, še več evropskega denarja, skupno okoli 2,5 milijona evrov, pa za dograditev kolesarskega omrežja in spremljajoče infrastrukture v mestu.

​Obnova več ulic in trga

Oba projekta sta s področja trajnostne mobilnosti in bi ju radi uresničili najpozneje do konca leta 2022. Po sprejetju novelacije investicijskega projekta na nedavni seji mestnega sveta bo mestna občina nadaljevala postopke njune prijave za črpanje evropskih sredstev. Sredi novembra se je prijavila na razpis Združenja mestnih občin Slovenije.
Projekt obnove mestnih ulic je vreden milijon evrov. Dobrih 700 tisoč evrov pričakujejo od Evropske unije in države, razliko bo zagotovila občina iz proračuna. Znotraj mestnega središča se bodo med letoma 2021 in 2022 lotili obnove Cankarjeve, Ozke in Poštne ulice ter Vorančevega trga. "Prenova je usmerjena v spremembo režima prometa in da se pridobi kvaliteten javni prostor, ki bo podrejen potrebam pešcev. Na novo smo zastavili tudi zelene površine, ki jih povečujemo," je med drugim izpostavil David Mišič iz biroja Styria arhitektura.

Devet kilometrov kolesarskih poti

Ne bodo pa še spreminjali prometnega režima v starem mestnem jedru, kar je bilo načrtovano sicer še pod prejšnjim županom. "Zavestno smo se odločili, da ne gremo v prenovo Glavnega trga, saj je bilo na javni tribuni, kjer je bila predstavljena idejna rešitev, ki bi med drugim pomenila drastično zmanjšanje števila parkirnih mest z 90 na 30, precej slabe volje med stanovalci in lastniki lokalov. Rešitve za bodočo prometno ureditev mestnega jedra bomo iskali z javnim natečajem," je pojasnil Klugler.
V okviru projekta za razvoj kolesarske infrastrukture bodo uredili in dogradili tiste manjkajoče kolesarske povezave znotraj mesta, ki niso zaključene in varne z namenom omogočiti dnevno mobilnost s kolesom. Uredili bodo dobrih devet kilometrov kolesarskih poti in tri kilometre ločenih površin za pešce. Projekt zajema tudi ureditev dveh avtobusnih postajališč, rekonstruirala se bo Gozdna pot za potrebe umestitve kolesarske steze in pločnika, postavile štiri nove brvi, uredili bodo pokrito kolesarnico, kolesarske števce in urbano opremo. Projekt je ocenjen na 2,5 milijona evrov, država oziroma Evropska unija bosta prispevali 1,5 milijona evrov iz naslova celostnih teritorialnih naložb, razliko bo omogočila občina. Uresničili bi ga v treh letih.
Občinski svetniki so oba dokumenta potrdili, so pa izpostavili potrebo po ureditvi dodatnih parkirišč v mestnem jedru, mnogim se zdi smiselna gradnja parkirne hiše.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta