Na Koroškem izjemne možnosti za tek na smučeh

N.S., STA
11.02.2023 09:29

Zimsko turistično in rekreacijsko ponudbo na Koroškem ob ustreznih razmerah dopolnjujejo tudi urejene proge za tek na smučeh.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tekaška proga v Kotljah oziroma na Šrotneku.
Petra Lesjak Tušek

Tradicionalno proge urejajo v Črni na Koroškem, in sicer v Bistri pri Plazniku in v Logih, prav tako ponekod drugod. Letošnja novost v regiji je urejena proga ob Vodnem parku Radlje ob Dravi. Vodni park Radlje ob Dravi je širše poznan predvsem po zgrajenem kopalnem jezeru oz. biološkem bazenu, kjer za čistočo in kakovost vode skrbijo izključno naravni organizmi. Ob vodnem parku, ki je odprt v toplejšem delu leta, so tudi glamping nastanitve, kamp, ribnik in igrišča, mimo pelje tudi Dravska kolesarska pot.

Proga v Bistri. 
Petra Lesjak Tušek

Da bi aktivno preživljanje prostega časa spodbujali tudi pozimi, so se v javnem zavodu ŠKTM Radlje ob Dravi odločili, da bodo na območju, kjer je poleti kamp, uredili tekaško progo. "S pomočjo tehnologije umetnega zasneževanja nam je uspelo pripraviti progo za tek na smučeh ob Vodnem parku. Uporaba proge je za vse uporabnike brezplačna," so pred dnevi sporočili iz zavoda ŠKTM.

Na Koroškem proge za tek na smučeh vsaj občasno urejajo tudi na Ribniškem Pohorju, Kopah, v Mežici, na območju Mislinje in na Sv. Vidu v vuzeniški občini. Prav tako sta v teh dneh urejeni tekaški progi v Kotljah oziroma na Šrotneku ter na Poljani pri Prevaljah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta