Na Koroškem porast števila bolnikov z gripo in boleznimi dihal

Jasmina Detela Jasmina Detela
05.02.2020 15:22

V slovenjgraški bolnišnici ta čas zdravijo 26 pacientov s potrjeno okužbo z virusom gripe. Na internem oddelku obiski prepovedani

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Splošna bolnišnica Slovenj Gradec je zaradi bolezni omejila obiske ali jih celo prepovedala.
Jasmina DETELA

Na Koroškem - podobno kot tudi drugje v Sloveniji - so izbruhnila virusna obolenja, pojavlja se tudi gripa. Iz nekaterih osnovnih šol in vrtcev poročajo o večji odsotnosti otrok, gnečo je zaznati v zdravstvenih domovih. Vrhunec letošnje sezone obolenj sicer pričakujejo prihodnji teden ali v 14 dneh.

60 mladih bolnikov dnevno

"Na podlagi spremljanja pojava akutnih respiratornih okužb in gripe smo v preteklem tednu tudi na Koroškem opazili porast števila obolelih za gripo (laboratorijsko je dokazana gripa tipa A) in drugimi okužbami dihal. Zbolevajo predšolski in šolski otroci, o povečani odsotnosti otrok javljajo nekatere šole, prav tako je opazen povečan obisk v ambulantah zdravstvenih domov," pojasnjuje predstojnica ravenske območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje Neda Hudopisk.

Za cepljenje še ni prepozno

Zdravstveni delavci pričakujejo, da se bo število obolelih v naslednjem tednu ali dveh povečevalo in doseglo vrhunec. Gripa je namreč zelo nalezljiva bolezen dihal in virus se zlahka širi med prebivalci.

Ni prepozno za cepljenje proti gripi, cepivo je še na voljo.
Igor NAPAST
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta