Na letošnjem festivalu Koroška, kdo si? še več dogodkov in lokacij

Urška Polanc Urška Polanc
03.04.2019 16:26

Od 4. do 23. aprila 18 dogodkov na sedmih lokacijah. Letos povabili še več društev, organizacij in posameznikov s področja kulture, turizma, podjetništva in kulinarike

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predstavitev festivala Koroška, kdo si?
Špela Peruš

S festivalom Koroška, kdo si? bodo v Koroškem mladinskem kulturnem centru (KMKC) Kompleks že tretje leto zapored razblinjali negativna mnenja o Koroški kot zaostali regiji in jo skozi pestro ter raznoliko dogajanje prikazali kot regijo potenciala in priložnosti. "Številke sicer govorijo zase. Naš namen ni širjenje lažnih prepričanj, kako idealno je na Koroškem. A vendar je ideja o projektu leta nastala iz bolj negativnega vzgiba, ko sem poslušala le to, da se mladi izseljujejo, saj na Koroškem ni priložnosti," je povedala direktorica KMKC Kompleks Ana Pisar.

Predstavitev festivala Koroška, kdo si?
Špela Peruš

Odprtje z delavnicami

Pričenjajo danes, 4. aprila, ko bosta Tea Kovše in Katja Vravnik (Gledališče dela) v Kompleksu pripravili dve delavnici. Na delavnici lutkovne animacije (Lutkovni parkour) se bodo udeleženci osredotočali predvsem na gib lutke. Vsak udeleženec bo na delavnici dobil lastno lutko, s katero bo raziskoval gib in prostor. Plesno-gibalna delavnica Prebudi svoje telo bo namenjena zavedanju giba in svojega telesa. Dan kasneje bo namenjen glasbi - redki alternativni zvrsti, ki na tem prostoru še deluje. Na tradicionalnem Punk That Basement se bodo zato predstavile domače, koroške punk skupine.

Lutke in ples Tee Kovše in Katje Vravnik
Nika Hölcl Praper, fotobeležNica

Tudi o dvojezičnih napisih

V Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika bodo skupaj z Zgodovinskim društvom za Koroško v sredo, 10. aprila, predstavili film Sine Legibus režiserke Milene Olip. Osvetlili bodo problem dvojezičnih krajevnih napisov in bojkot slovenske narodne skupnosti na avstrijskem Koroškem. Dan kasneje bo festival zaživel tudi v Štauhariji v Koroškem pokrajinskem muzeju, Gledališče dela in Društvo glasbene spektakularnosti bosta v sklopu razstave Mati fabrika izvedla multimedijski dogodek ob izidu prvega animiranega filma Pudlovka. Predstavitev je hkrati uvod v praznovanje 400-letnice jeklarstva v Mežiški dolini v letu 2020.

Predstavitev festivala Koroška, kdo si?
Nika Hölcl Praper
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta