Na množičnem testiranju v Slovenj Gradcu pozitivnih 6,5 odstotka testiranih

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
26.12.2020 18:16
Kot smo poročali že dopoldne, so danes brezplačna množična testiranja prvič opravljali tudi na Koroškem in sicer od 9. do 16. ure v Slovenj Gradcu. In kaj so pokazali rezultati?
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na množičnem testiranju v Slovenj Gradcu so odkrili 23 okuženih.
Nejc Strojnik

"Testiranih je bilo 350 ljudi in od teh jih je 23 bilo pozitivnih. Od pozitivnih jih ima 20 stalno prebivališče v Mestni občini Slovenj Gradec, trije pa prihajajo iz drugih koroških občin. Skupaj je bilo okuženih okoli 6,5 odstotka testiranih," je povedala Neda Hudopisk iz ravenske enote NIJZ.

In kaj to pomeni za okužene? "Ti ljudje gredo v izolacijo in v bolniški stalež, če niso na dopustu, medtem ko ne gredo več na PCR test, ker so ti s hitrimi sedaj izenačeni. Naredimo epidemiološko poizvedovanje, vprašamo jih o kliničnih znakih, izvoru, kdo živi v skupnem gospodinjstvu, s kom so bili v kontaktu, da jih obvestijo in podobno, poučimo jih, kako odreagirati, če se zdravstvena slika poslabša in podobno," je odgovorila Hudopiskova.
O tem, ali bodo množična testiranja v Slovenj Gradcu še izvajali, se bodo na občini še dogovarjali z zdravstvenimi oblastmi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta