Na Ravnah glasbeni vizionar Zlatko Kavčič ob svoji 70-letnici

U.P.
07.02.2023 10:30

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika, v torek, 7. 2. 2023, ob 20. uri, bo Jazz Ravne gostil Zlatka Kaučiča, ki se bo predstavil z zasedbo slovečih italijanskih glasbenikov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Tisnikar

Danes ob 20. uri bodo v okviru abonmaja Jazz Ravne na Ravnah na Koroškem gostili glasbenega vizionarja, skladatelja in pedagoga Zlatka Kaučiča, eno osrednjih osebnosti slovenskega jazza ob njegovi skorajšnji 70-letnici. "Zlatko je institucija v eni osebi. Iz njegovih idej je pri nas nastalo nešteto odličnih projektov, spodbujenih prav z njegovim delom," je zapisal Robi Jamnik, Jazz Ravne. Na Ravnah se bo tako na predvečer slovenskega kulturnega praznika predstavil z zasedbo italijanskih glasbenikov, s katerimi redno sodeluje že desetletja (Zlatko Kaučič – bobni, tolkala, zvočila; Daniele D'Agaro – saksofon, Giovanni Maier – bas, Marco Colonna – sopran saksofon, tenor saksofon, bas klarinet). Posebni glasbeni gost prihajajočega koncerta multiinštrumentalist Marco Colonna Kaučiča opisuje kot mojstra, čisto silo narave. Saksofonist Cene Resnik je o Kaučiču, s katerim je imel priložnost igrati nekaj let, zapisal: " V tem času me je brezkompromisno vzpodbujal, pa tudi kritiziral. Namreč, če hočeš stati, živeti, v tem (dvoumnem) svetu na svojih nogah, moraš marsičemu in tudi marsikomu reči ne! Predvsem pa svojemu egu kazati fige non-stop … Če ne, je glasba sicer lahko dobra, ampak brez magije. Improvizacija bazira na imaginaciji, njena kreativnost pa mora biti čista." Da se veselijo koncerta ob njegovi 70-letnici z vrhunskim programom, ki je sestavljen tudi po njihovih željah in predlogih, je povedal še Franc Kokal iz Jazza Ravne in dodal, da bodo obiskovalci skupaj z glasbo Ornetta Colemana in gostom Marcom Collono, dobili paket, ki bo zadovoljil še tako zahtevne glasbene sladokusce.

Razstava Zbirke za solidarno prihodnost v KGLU, zemljevid
Petra Lesjak Tušek

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta