Nenehno po nova znanja v slovenjgraški Mocis

Jasmina Detela Jasmina Detela
08.09.2020 06:05

S programi vseživljenjskega učenja že dve desetletji bogatijo lokalno okolje. Začeli so skromno, nato pa vsako leto dodali kaj novega

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako so slavili lani v Mladinskem kulturnem centru, letos bo osrednji dogodek pred Rotenturnom.
Mocis

Center za izobraževanje odraslih Mocis je javni zavod, ki ga je pred 20 leti ustanovila slovenjgraška mestna občina. Njegova osnovna naloga je skrb za izobraževanje odraslih v občini in širše, z leti so postali ključni nosilec razvoja in izvajanja strategije vseživljenjskega učenja v koroški regiji. Doslej je v paleti njihovih izobraževalnih, svetovalnih in drugih programov oziroma izobraževanj sodelovalo že okoli 20 tisoč uporabnikov, ki iščejo predvsem dodatna znanja in tudi druženje.

​Prilagajajo se spremembam

"Bila so različna obdobja, včasih lepa, ko je bilo udeležencev veliko in financiranje urejeno, včasih manj prijetna, a ves čas smo se znali prilagajati spremembam v okolju in na nivoju nacionalne ter tudi evropske politike. Za seboj imamo uspešno zgodbo," pravi direktorica Mocisa Sonja Lakovšek, ki ji ta čas pri delu pomaga dvanajst redno zaposlenih in trije javni delavci, v dveh desetletjih pa je na Mocisu delalo okoli 50 ljudi.

Večgeneracijski center Slovenj Gradec.
Jasmina Detela
Sonja Lakovšek
Jasmina Detela
Janja Bartelj, Tilen Klugler in Sonja Lakovšek na tiskovni konferenci ob 20-letnici Mocisa
Jasmina Detela

Zbornik, interaktivna predstava in filma

Koronavirus vpliva tudi na njihovo delovanje, a ker so zelo fleksibilni, so se prilagodili. "Bili smo v podobnem položaju kot šole. Ukrepe upoštevamo, a delamo naprej. Prilagodili smo izobraževanje na daljavo, ljudem pomagali, da so se naučili, kako se dela na daljavo, tudi starejšim. Zdaj nas že kličejo in sprašujejo, kdaj bomo začeli z univerzo za tretje življenjsko obdobje," razlaga direktorica.

Večgeneracijski center Andeški hram
Jasmina Detela
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta