Okužba s koronavirusom v osnovni šoli Črna na Koroškem

Jasmina Detela Jasmina Detela
05.09.2020 10:56

Okužen je sodelavec pri vzdrževalnih delih, ki je opravlja tudi šolske prevoze otrok, vendar jih je prevažal le šest

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osnovna šola Črna na Koroškem
Urška Polanc

Med osnovnimi šolami s potrjeno okužbo je tudi Koroška. V Črni na Koroškem so zabeležili tri nove primere okužbe s koronavirusom, vsi trije primeri so povezani oziroma ima okužba isti izvor, eden od okuženih je zaposlen na Osnovni šoli (OŠ) Črna na Koroškem. Po zdajšnjih podatkih glede pouka v ponedeljek zaenkrat ni sprememb, je povedal ravnatelj OŠ Črna Mitja Pranjič.
Gre za zaposlenega, ki je na šoli opravljal vzdrževalna dela. Opravljal je tudi šolske prevoze otrok, vendar je prevažal le šest otrok. Po naših podatkih ga že v petek ni bilo več v šoli.
"Gre za zaposlenega, ki je imel minimalne stike z učenci, z ostalimi zaposlenimi pa nekaj več. Seznam stikov se že zbira," je povedal Pranjič.
​Poudaril je še, da ves čas izvajajo vse priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za izvajanje pouka. Vzgojno-izobraževalni proces bo po zdajšnji podatkih prihodnji teden tekel nemoteno.
"Trudim se epidemiološko spremljati situacijo in poskušamo izbruh kar se da omejiti," pa je povedala vodja ravenske območne enote NIJZ Neda Hudopisk.
Po podatkih Sledilnika covid-19 so v petek v Sloveniji opravili 1708 testiranj in potrdili 43 novih primerov okužbe s koronavirusom. Med okuženimi so tudi tri osebe z občine Črna na Koroškem.
Na srečo pa v Koroškem domu starostnikov v Črneča ni novih okužb. Včeraj so odvzeli brise 18 zaposlenim in stanovalcem, vsi rezultati brisov so bili negativni. S testiranji bodo znova nadaljevali prihodnji teden.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta