Po soglasju vlade k razrešitvi Janeza Lavreta vršilka dolžnosti direktorja bolnišnice

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
23.04.2020 08:33

Po sklepu sveta zavoda s soglasjem vlade, ki ga je ta k razrešitvi direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec podala na včerajšnji dopisni seji, vodenje bolnišnice prevzema Alenka Jezernik Skudnik, doslej pomočnica direktorja za pravne zadeve.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alenka Jezernik Skudnik, v.d. direktorice Splošne bolnišnice Slovenj Gradec
Osebni Arhiv

Natanko dva tedna potem, ko je svet Splošne bolnišnice Slovenj Gradec na izredni seji in po podani odstopni izjavi razrešil direktorja Janeza Lavreta, je soglasje k razrešitvi podala še vlada, in sicer na včerajšnji dopisni seji. Po sklepu sveta zavoda s soglasjem vlade vodenje koroške bolnišnice kot vršilka dolžnosti prevzema Alenka Jezernik Skudnik, doslej pomočnica direktorja za pravne zadeve, in sicer bo vršilka dolžnosti največ tri mesece oziroma do imenovanja direktorja. V tem času bo namreč objavljen razpis za direktorja s polnimi pooblastili.
Kot je znano, si je Lavre položaj spodnesel z žaljivo javno komunikacijo, za katero se je nato tudi opravičil, minister za zdravje Tomaž Gantar pa je sprejel njegov odstop in predlog nato podal vladi.
Neprimerno komunikacijo direktorja in zdravnika je obravnavala tudi etična bolnišnična komisija, njeno mnenje še vedno čakamo, ker nam ga iz bolnišnice doslej še vedno niso posredovali. Primer obravnava tudi odbor za pravno-etična vprašanja pri Zdravniški zbornici, a ker še ni zaključen, iz zbornice več informacij še niso podali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta