Povezujemo Koroško z obeh strani meje

Jasmina Detela Jasmina Detela
06.10.2023 08:39

V soboto enodnevna kolesarska prireditev od Slovenj Gradca do Št. Janža v Rožu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako so kolesarili lani 
Osebni Arhiv

Športna zveza Slovenj Gradec in Športna zveza v Celovcu pripravljata v soboto, 7. oktobra, kolesarsko prireditev Povezujemo Koroško v dolžini 100 kilometrov. Kolesarilo so bo od Slovenj Gradca do Št. Janža v Rožu (St. Johann). Namen prireditve je ohranjanje slovenske besede in kulture ter športnega povezovanja Slovencev in naših zamejcev na Avstrijskem Koroškem. Kolesarite lahko z navadnim ali električnim kolesom.

Kolesarska trasa se začne v Slovenj Gradcu in poteka mimo krajev na avstrijskem Koroškem, ki so povezani s slovenstvom. Zbor kolesarjev je ob 9. uri pri Mladinsko kulturnem centru Slovenj Gradec, od tam se kolesari mimo Bukovske vasi, Sel, Kotelj, Raven na Koroškem do Prevalj, sledi mejni prehod Holmec, Pliberk, Eis, Metlova, Dobrla vas, Škoncijan, Gočuha, Borovje in Št. Janž. Prihod je planiran okoli 15. ure.

Osebni Arhiv
Osebni Arhiv

Na kolesarski poti bo poskrbljeno za okrepčilo in za ogled kulturno-zgodovinskih znamenitosti. Tudi letos bo organiziran avtobusni prevoz iz Avstrije na start kolesarjenja v Slovenj Gradcu in zvečer prevoz iz Št. Janža, kjer je zaključek kolesarjenja in pogostitev, nazaj v Slovenj Gradec.

Prijave zbirajo na mailu info@sportnazvezasg.si in office@ssz.at.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta