Prav posebna Wolfova kava v unikatnih skodelicah

Jasmina Detela Jasmina Detela
08.12.2022 14:31

V Slovenj Gradcu je teden promocije Wolfove kave v prenovljeni podobi. Verjamemo, da bi bila všeč tudi genialnemu skladatelju, je zapisano v zgodbi, ki jo gost prejme ob kavi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Wolfova kava
Nika Hölcl Praper

Koroški pokrajinski muzej (KPM) v tem tednu vabi na pokušino Wolfove kave v mestno jedro Slovenj Gradca, ki jo prvič strežejo v prenovljeni podobi. V tednu promocije Wolfove kave jo po promocijski ceni ponujajo trije lokali: Ars Cafe mestna kavarna, Čajnica Peč in Slaščičarna Šrimpf.

Wolčja s smetano je posebna kavna mešanica z rahlo sadno sladko aromo ter s prijetno usklajenim okusom karamele in lešnikov, ki jo v promocijskem tednu prvič postrežejo v prenovljeni podobi. "K sodelovanju smo povabili oblikovalko Majo Repotočnik, ki je zasnovala novo podobo, Luciana Pergerja in oblikovalko, rokodelko Matejo Horvat, ki je oblikovala Wolfove unikatne skodelice. Kavo bodo tako postregli v ročno izdelani skodelici, ki so ji dodani Pergerjev medenjak, zgodba in smetana. Naša vizija je, da Wolfova kava postane produkt, ki bi povezal mestno jedro, in da postane prepoznavna blagovna znamka mesta Slovenj Gradec, s katero bi se lahko ponašal vsak Slovenjgradčan," je povedala Aleksandra Ramšak s KPM, kjer so Wolfovo kavo kot nov muzejski produkt zasnovali leta 2018 v sodelovanju s pražarno Escobar.

Hugo Wolf, genialni skladatelj in mojster poznoromantičnega samospeva, se je rodil v Slovenj Gradcu, kjer je tudi njegov spominski muzej. Bil je velik ljubitelj dobre kave, ob pitju katere je z veliko žlico zajemal tudi domačo smetano in jedel medeno pogačo. O tem pripovedujejo spominski zapisi njegove sestre Modeste. Več kot stoletje kasneje našemu rojaku posvečajo posebno kavno mešanico, ki se bo odlično ujela s smetano in Pergerjevim tradicionalnim medenjakom. Verjamemo, da bi bila všeč tudi njemu, je zapisano v zgodbi, ki jo bo gost dobil ob Wolfovi kavi.

Modesta Wolf-Strahser, sestra Huga, je v svojih Spominih na dom med drugim zapisala, da je Hugo zelo rad pil dobro kavo. Doma si jo je lahko privoščil po mili volji, ker je oče, ki je sovražil nakupe po malem, iz Trsta naročil kave in riža po celo balo.

KPM za promocijo Wolfove kave med drugim že nekaj leta zapored organizira tudi Jazz café pri Wolfu, druženje ob vrhunski kavi in prijetni glasbi v Wolfovem atriju. Wolfova kava je kot spominek naprodaj v muzejski trgovini Muzeja Slovenj Gradec in v Mladinskih knjigah po Sloveniji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta