Priprave na slovenjgraški festival Shots 2024: Najnovejši plakat ilustratorke iz Valencije navdušuje in povezuje

Urška Polanc Urška Polanc
12.03.2024 11:00

Okoli vodilne misli "Za devetimi ekrani" v letu, ko se obeta deveta edicija festivala, pletejo tudi vizualno podobo. Prejeli so že Shots plakat 2024 avtorice Lune Pan iz Valencije, tudi Zebra že ima novega domačega avtorja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shots plakat, deveta edicija
Luna Pan, Festival Shots

Ne glede na to da bo šele prihodnje leto 10. rojstni dan festivala Shots, bo ekipa posebno pozornost posvetila že letošnji deveti ediciji. Navsezadnje gre za pravljično številko 9, izpostavljajo: "In saj veste, kako se vse začne… za devetimi gorami, mi pa pravimo, za devetimi ekrani. To je tudi naša vodilna misel letošnjega ustvarjanja, okoli nje pletemo tudi letošnjo vizualno podobo festivala." Prav ta vodilna misel pa je bila tudi edina omejitev v navodilih avtorici Luni Pan, kakšen plakat si želijo za letošnji Shots. Vsako leto k sodelovanju za podobo plakata povabijo različne ustvarjalce. "Preko družbenih omrežjih in kreativnih platformah (Behance) člani ekipe že ves čas sledimo raznim ustvarjalcem na vizualnem področju v mednarodnem prostoru in na sestankih redno diskutiramo in premlevamo njihova dela, ki nam služijo tudi kot navdih pri kreiranju naših projektov. Na ta način smo našli tudi avtorico iz Valencije, Luno Pan, ki nas je s svojimi izdelki takoj prevzela, začutili smo njen stil in sorodno energijo z našim festivalom. Izredno veseli smo bili navdušenja tudi z njene strani, ko je privolila v sodelovanje. In tako smo nekaj dni za tem prejeli čudovito umetniško delo, Shots plakat 2024, ki kaže na osebno noto njenega in našega ustvarjanja ter filmsko platno postavlja tja, kjer mu je mesto, v neposredno bližino (naših) src, v objem naših obiskovalcev," so nam sporočili. 

Zebra plakat, sedma edicija
Jernej Kovač Myint

Še sedmica Zebre

Poleg Shots devetke se pravljično lepo zaokrožuje tudi sedmica - edicija festivala Zebra, plakat je tudi tokrat pripravil Jernej Kovač Myint. "Glede na lanskoletno žalostno podobo Koroške in festivalov v poletju smo se odločili, da je v letošnjem festivalskem tednu čas za praznovanje. Zato smo velik del budgeta in naše energije usmerili v prepoznavnost festivala preko festivalskih izdelkov (merch), s katerimi bomo "pocrkljali" naše zveste obiskovalce, oni pa nas lahko z nakupom različnih izdelkov objamejo nazaj. Zastavili smo krasno sodelovanje s slovenskima ustvarjalcema, ki bosta prav za festival pripravila posebno edicijo izdelkov, ki so za zdaj še skrivnost. Lahko pa razkrijem še eno novost, ki jo bomo obudili: Vsako leto odgovarjamo na veliko prošenj obiskovalcev o  festivalskih majicah. Letos bodo zopet na voljo, najlepše do zdaj!", obljubljajo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta