Ribnica na Pohorju: Z električnimi kolesi v naravo tudi mlade družine in starejši

Urška Polanc Urška Polanc
31.05.2019 15:34

V Ribnici na Pohorju, kjer želijo obuditi tudi poletni turizem, nastaja poseben projekt, poimenovan po Črnem vrhu (Black peak), najvišjem vrhu in simbolu Pohorja. Namenjen bo tistim, ki želijo kolesariti, s pomočjo elektrike ali brez.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Primoz Bregar

Da se lahko z električnimi kolesi pelje tudi nekdo z gibalnimi omejitvami in zdravstvenimi težavami, nam je med prednostmi vse popularnejših električnih koles nanizal David Šerdoner, direktor projekta Black peak in apartmajev Breza&Tisa v Ribnici na Pohorju. "Ko sem prvič preiskusil električna kolesa, sem si mislil, to je to. Sam kolesarim dvakrat na teden, sedaj pa se lahko kot mlada družina na izlet odpravimo skupaj. Takšno kolesarjenje je tudi za naše babice in dedke. Odprl se je nek širok spekter, da lahko tudi ljudje s slabšo kondicijsko pripravljenostjo ali pa s kakšnimi drugimi telesnimi pomanjkljivostmi gredo v naravo in tam uživajo," je povedal. Da pa to vseeno ni električno kolo, ki bi vse naredilo namesto tebe, je pojasnil, saj imajo kolesa več stopenj zahtevnosti, odvisne tudi od modela in proizvajalca. S projektom Black Peak bodo gostom poleg bivanja v apartmajskih hišah nudili izposojo desetih gorskih električnih koles, zaščitne opreme, navigacijskih naprav, shrambo in pralnico koles, omogočili pa tudi tudi servis koles z manjšo trgovino, v kateri bodo lahko kupili kolesarsko opremo. Nekaj jih bodo imeli še ostali partnerji, ki pa si jih bodo po potrebi izposojali tudi pri njih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta