Sestanek z ministrstvom za zdravje: Dežurna ambulanta na Ravnah ob stalni prisotnosti zdravnika zagotovo ostaja

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
15.03.2024 14:00

Današnji sestanek državnega sekretarja zdravstvenega ministrstva, občin in zdravstvenih ustanov na Ravnah spodbuden, saj bo delo v dežurni ambulanti organizirano kot doslej. Zadovoljni vsi udeleženi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravstveni dom Ravne na Koroškem, dežurna ambulanta
Urška Polanc

Predstavniki ministrstva za zdravje (MZ), Zdravstvenega doma Ravne, Zdravstveno reševalnega centra Koroške in župani občin Mežiške doline so na današnjem sestanku na Ravnah, za katerega so na Koroškem zaprosili zaradi napovedanih sprememb v dežurni ambulanti na Ravnah oziroma pri delovanju nujne medicinske pomoči, razpravljali o uredbi in bodoči ureditvi. Po tem sestanku imajo v regiji zagotovila, da bo neprekinjena dežurna ambulanta na Ravnah ostala, kakor so ministrstvu tudi predlagali. To torej pomeni, da bo v zdravstveni ekipi dežurne ambulante ostal zdravnik kakor doslej, ko je razpoložljiv oziroma stalno pripravljen tudi preko dneva in ne le ponoči, kot bi se sicer po predlogu nove uredbe spremenilo.

Denis Kordež, državni sekretar na MZ, je po sestanku povedal: "Sestanek je bil konstruktiven, smo zadovoljni, našli smo pot, po kateri bosta Zdravstveni dom Ravne in Zdravstveno reševalnega center Koroške pripravila dogovor o zagotavljanju 24-urne prisotnosti zdravnika na lokaciji. Nikoli nismo imeli interesa ali namena, da se na Ravnah prisotnost zdravnika ukine ali na kakršnikoli način spreminja ureditev, na današnjem sestanku pa smo se bolj ali manj dokončno dogovorili, v kaki obliki bomo to zagotovili. Izjemno me veseli in mislim, da smo vsi lahko le zadovoljni. Za paciente bo pa kvečjemu še boljše."

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta