Skrivnosten odgovor Darsa o slovenjgraški obvoznici

Jasmina Detela Jasmina Detela
28.03.2019 16:18

Dars naj bi imel pomisleke glede prometne varnosti pri priključevanju južne obvoznice na traso hitre ceste, to bodo poskušali razrešiti na sestanku v začetku aprila

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Podgorju pri Slovenj Gradcu nasprotujejo gradnji priključka na tretjo razvojno os.
Jasmina Detela

Mestna občina Slovenj Gradec je prejela dolgo pričakovani odgovor Darsa glede mestne južne obvoznice, ki naj bi po izgradnji odseka tretje razvojne osi med Velenjem in Slovenj Gradcem pripomogla k razbremenitvi prometa na Celjski in Podgorski cesti. Kot smo neuradno izvedeli, je niso niti zavrnili niti potrdili. Po naših podatkih predvidena trasa ni problematična, želijo pa preveriti nekatere dvome glede prometne varnosti pri priključevanju na načrtovano traso hitre ceste VelenjeSlovenj Gradec.

V aprilu dodatna usklajevanja

"Zaradi kompleksnosti reševanja priključevanja južne obvoznice Slovenj Gradca na hitro cesto smo trenutno v fazi usklajevanja termina skupnega sestanka z Mestno občino Slovenj Gradec, ki bo predvidoma v prvem tednu aprila," so na naše vprašanje, kakšna je njihova opredelitev do priključka južne obvoznice, sporočili iz Darsa.

V Podgorju pri Slovenj Gradcu nasprotujejo gradnji priključka na tretjo razvojno os.
Jasmina Detela

Prestavili bi kapelico

In kaj se trenutno dogaja na terenu? Ta čas se izvajajo geološko-geotehnične in hidrogeološke raziskave ter geodetske storitve v sklopu izdelave geodetskega načrta in parcelacijskih postopkov. Pripravlja se tudi projektna dokumentacija, pridobivanje nepremičnin in druge aktivnosti za potrebe graditve odseka tretje osi na severnem delu v dolžini 17,5 kilometra. Vse aktivnosti potekajo v skladu s terminskimi roki, zagotavljajo pri Darsu.

Podgorje pri Slovenj Gradcu
Jasmina Detela
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta