Sojenje radeljskemu županu: Tajnik SD Levanič Bukovniku svetoval, da spor reši

Urška Polanc Urška Polanc
09.12.2019 15:38

Ko se je v Radljah ob Dravi zapletlo pri podpisu koncesijske pogodbe s pomurskim podjetjem Domania - v zvezi s tem poteka tudi postopek zoper župana Alana Bukovnika, člana SD -, se je vključila tudi stranka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Naslednja glavna obravnava v kazenskem postopku zoper Alana Bukovnika (na posnetku z odvetnico Irmo Pavlinič Krebs) bo 16. decembra, ko bi lahko bila znana tudi razsodba. 
Igor Napast

Na okrožnem sodišču v Mariboru se je danes nadaljevalo sojenje županu Radelj ob Dravi Alanu Bukovniku, obtoženemu jemanja podkupnine v korist občine. Sam je na glavni obravnavi že zanikal, da bi bil zahteval nakup dela stavbe na naslovu Mariborska 4 v vrednosti 90 tisočakov v zameno za podpis koncesijske pogodbe o pomoči na domu. Na tokratnem naroku so zaslišali več prič, med njimi Tjašo Breg, ki se je z direktorjem Domanie Alenom Dominićem dogovarjala o zaposlitvi. V primeru podpisa koncesijske pogodbe radeljske občine s pomurskim podjetjem Domania za izvajanje storitve pomoči bi, kot je dejala, postala vodja podjetja za koroško regijo. Dominić ji je, da je ne bodo zaposlili, sporočil po telefonu, ob tem pa naj bi ji bil pojasnil, da se z radeljsko občino niso mogli dogovoriti glede prostorov. Povedal naj bi ji bil še, da župan Bukovnik koncesijske pogodbe ni želel podpisati, ker Domania ni želela kupiti poslovnih prostorov v središču Radelj. Podatkov o natančnejši lokaciji naj ji ne bi bil zaupal, je pa o tem govorila tudi z Alenko Helbl, saj je med drugim predvidevala, da kot radeljska občinska svetnica ve več o koncesijskih zapletih. Uradno o tem tudi Helblova ni vedela več, kot je tudi pričala na zadnji glavni obravnavi.

Posredovanje SD

Alen Dominić​, član stranke SD, se je o sporu z Alanom Bukovnikom, prav tako iz stranke SD, zaupal tudi glavnemu tajniku stranke SD Dejanu Levaniču. Levanič naj bi bil tako izvedel, kot je pričal, da imata težave zaradi nekih prostorov, drugih podrobnosti ni (iz)vedel. Levanič je kasneje posredoval tako, da je poklical župana Bukovnika, mu predlagal, da naj se ponovno sestaneta z Dominićem in rešita spor. Bukovnik mu je dejal, da navedbe Dominića ne držijo, da je stvar sporna zaradi podelitve koncesije, podžupan naj bi bil povezan z lastništvom tega spornega prostora. "Tu se je moje posredovanje končalo," je zaokrožil Levanič.

O pogojevanju nakupa ne ve nič

Pričala je tudi Mateja Hauser, solastnica družbe Domania do poletja 2017, ko je delež prodala zaradi osebnih razlogov, ki niso povezani s tem dogodkom, je pojasnila. Da sicer ne živi več v domačem kraju - Radljah ob Dravi -, a se je pri sodelovanju z radeljsko občino kljub temu izključila, saj se ni želela vmešavati. Dominić je to sprejel, kot je dejala, o pogojevanju nakupa ne ve nič, dodatnih pogovorov z Dominićem se ne spominja. Izvedela je le, da so se v Radljah pojavile težave, zaradi česar koncesijske pogodbe niso nikoli podpisali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta