Stavka v slovenjgraški bolnišnici: "Delali bomo pozitivno selekcijo"

Jasmina Detela Jasmina Detela
15.01.2024 10:30

"Poskušamo se organizirati tako, da je za paciente najlažje," je povedal sindikalni zaupnik v bolnišnici, zdravnik ortoped Vasja Kašnik

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jasmina Detela

V slovenjgraški bolnišnici je zjutraj potekal zbor zaposlenih, kjer je sodelovala večina zdravnikov. Delo danes poteka v okrnjeni obliki. "Izvaja se po principu zagotavljanja minimuma delovnega procesa," je povedal sindikalni zaupnik v bolnišnici, zdravnik ortoped Vasja Kašnik. Kot dodaja, bodo pregledali vsakega bolnika, ki potrebuje njihovo pomoč, ko gre za nujna stanja, kot tudi tiste paciente, ki niso nujni, a se jim lahko stanje poslabša. "Delali bomo pozitivno selekcijo," pojasni. Pri tistih pacientih, ki ne spadajo v ta minimum delovnega procesa, bo pri obravnavah prišlo do časovnih zamikov ali jih prenaročajo. Poskušali jim bodo najti najbližji možni nov termin.

Zdravnik Vasja Kašnik je zatrdil, da bodo pregledali vsakega bolnika, ki potrebuje njihovo pomoč. 
Jasmina Detela

Čakalnice so polne

"Poskušamo se organizirati tako, da je za paciente najlažje. Zlasti bolj oddaljene o stavki obveščamo po telefonu, da se ne vozijo zaman," dodaja Kašnik, ki upa, da čim prej pride do sklenitve stavkovnega sporazuma. Govorili smo tudi z nekaterimi pacienti. Eden je povedal, da so ga usmerili v urgenco, kjer bo pregledan. Drugega smo ujeli pri vratarju, povedal je, da so čakalnice polne, da bo tudi sam pregledan, a je moral domov po izvide, saj jim ne dela računalnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta