Svet zavoda za direktorja črnjanskega CUDV potrdil Jožeta Kropivnika

Jasmina Detela Jasmina Detela
10.04.2024 10:25

Dosedanja direktorica Dalja Pečovnik je na svojo željo razrešena z jutrišnjim dnem. Od petka, 12. aprila, bo naloge vršilca dolžnosti direktorja opravljal Kropivnik

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cudv dobi novega direktorja
Andrej Petelinsek

Center za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem je na včerajšnji seji za direktorja soglasno potrdil Jožeta Kropivnika, ki se je po odstopu Dalje Pečovnik kot edini kandidat prijavil na razpis za prosto delovno mesto direktorja.

Kot je pojasnila predsednica sveta zavoda CUDV Črna Irena Došen, je za njegovo imenovanje potrebno še soglasje ministrstva za solidarno prihodnost in mnenje sedežne lokalne skupnosti (občine Črna na Koroškem). Soglasje oziroma mnenje morajo podati v 60 dneh. 

Je pa svet zavoda razpravljal tudi o razrešitvi aktualne direktorice Dalje Pečovnik, ki bo na njeno željo razrešena z jutrišnji dnem, torej 11. aprilom. 

Od petka, 12. aprila do imenovanja za direktorja bo Kropivnik opravljal naloge vršilca dolžnosti direktorja.

Spomnimo, da je Pečovnikova pred dobrim mesecem dni - sredi drugega mandata - podala odstopno izjavo zaradi slabe podpore sveta zavoda. Sprva je bilo predvideno, da ga bo vodila do poteka odpovednega roka, to je 31. maj, a si je očitno premislila. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta