Svet Zdravstvenega doma Ravne za novo direktorico izglasoval zdravnico Zdenko Koželj Rekanovič

Jasmina Detela Jasmina Detela
26.03.2024 21:11

K imenovanju direktorice morajo podati soglasje še občine ustanoviteljice. Kaj je bodoča direktorica izpostavila v svojem programu dela?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravnica Zdenka Koželj Rekanovič 
Jasmina Detela

Na današnji redni seji je svet zavoda Zdravstvenega doma (ZD) Ravne na Koroškem za novo direktorico izbral prevaljsko družinsko zdravnico Zdenko Koželj Rekanovič

Spomnimo, da so na razpis za prosto delovno mesto direktorja prispele tri prijave. Poleg že omenjene zdravnice je bila med prijavljenimi še zaposlena iz strokovnih služb ravenskega ZD Sabina Hovnik, tretja prijavljena pa je bila Darja Krevzelj, ki po naših informacijah ni izpolnjevala razpisnih pogojev.

Zdravnica Zdenka Koželj Rekanovič 
Jasmina Detela

"Svet zavoda je odločal med dvema kandidatkama, ki sta izpolnjevali razpisne pogoje, ter z večino glasov članov sveta zavoda izbral kandidatko Zdenko Koželj Rekanovič," je glasovanje na seji, kjer je bilo prisotnih vseh sedem članov, strnila predsednica sveta zavoda Tina Vetter. Soglasje k imenovanju za direktorico morajo podati še občine ustanoviteljice, to so Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežica in Črna. Po naših informacijah je Koželj Rekanovič prejela pet glasov članov sveta, v katerem so ob tudi predstavniki navedenih občin ustanoviteljic (ob predstavnikih zaposlenih in zavarovancev), protikandidatka pa dva.

Zdravnica je v svojem programu poudarila, da se prijavlja na pobudo številnih sodelavcev in ker ji ni vseeno za razvoj zdravstvene dejavnosti v Mežiški dolini ter da je cilj njene prijave, da nadaljujejo začrtano pot razvoja ob pridobivanju novih sodelavcev ter tudi, da postane ZD Ravne zaželena destinacija za mlade vseh zdravstvenih profilov. V programu dela za obdobje 2024 - 2028 pa je med drugim izpostavila posebno skrb do zaposlenih, spoštljiv, profesionalen odnos. ZD Ravne bi po njeni oceni lahko postal učna baza ruralne medicine v Sloveniji, ta cilj namerava predstaviti tudi predstojnikom katedr za družinsko medicino Medicinskih fakultet Maribor in Ljubljana. Za potrebne je ocenila naložbe v dodatne prostore za Center za duševno zdravje in prostore Centra za krepitev zdravja, ki naj bi ga pridobili letos (viri financiranja bi bili lastna in na razpisih pridobljena sredstva). Izpostavila je tudi potrebo po sodelovanju z lokalnimi skupnostmi in občinami ustanoviteljicami ter javnih zavodov v regiji zlasti pri zagotavljanju pogojev dela v celotni koroški regiji.

Aktualnemu direktorju Stanislavu Pušniku mandat poteče 30. junija, Koželj Rekanovič bo vodenje zavoda po teh časovnicah prevzela 1. julija letos. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta