TAB Mežica: Prizadevamo si, da nadaljnjih odpuščanj ne bi bilo

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
21.04.2020 09:38

Včeraj smo poročali, da TAB Mežica odpušča zaposlene za nedoločen čas, danes zjutraj so se odzvali še v podjetju. Potrjujejo, da so se za odpovedi 23 delavcem odločili zaradi upada naročil in zmanjšane proizvodnje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Petra Lesjak Tušek

V TAB Mežica potrjujejo, da so se zaradi velikega upada naročil in s tem zmanjšane proizvodnje ob ostalih ukrepih odločili za odpovedi iz poslovnega razloga 23 delavcem. "Programa presežnih delavcev nismo delali, ker po določilih zakona o delovnih razmerjih ni bil potreben," dodajajo, o čemer smo sicer poročali že včeraj.
V tej objavi smo na podlagi podatkov sindikata in delavcev poročali, da je presežnih delavcev v družbi 25, sprva jih je bilo celo 33, vendar so nato sindikati, kot so tudi pojasnili, pristopili k reševanju in se je število zmanjšalo, poleg tega članom sindikata nudijo tudi nadaljnjo brezplačno pravno pomoč, tudi tistim, ki so se oziroma bi se še morebiti odločili za tožbe.
​Po podatkih uprave je torej zdaj končno število odpuščenih 23. Skupno zaposlenih na TAB d. d. na današnji dan je 708, dodajajo v podjetju, sicer pa skupina zaposluje prek tisoč delavcev.
"Proizvodnja je upadla na 20 do 30 odstotkov normalne ravni in se drži na teh nivojih zadnje dva, tri tedne. Kako bo za naprej, je zelo negotovo, napovedi so prej slabe kot dobre. S pomočjo sprejetih ukrepov vlade in ustrezne notranje organizacije si prizadevamo, da nadaljnjih odpuščanj ne bi bilo," pojasnjuje direktor Bogomir Auprih.
O litij - ionskem projektu proizvodnje baterij, ki naj bi ga pognali na Prevaljah, kjer so napovedovali nakup Lekove hale, pa še dodaja: "Zaenkrat ni nič pomembno novega, pogajanja z azijskim partnerjem še vedno tečejo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta