Tretja razvojna os: Naslednje upanje pomlad

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
05.12.2019 15:48

Če ne bo pritožb ali drugih presenečenj, bi lahko na odseku med Velenjem jug in Slovenj Gradcem prvo lopato zasadili spomladi, je sporočilo koordinacije za gradnjo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Darsu (desno član uprave Vili Žavrlan) so v pričakovanju nadaljnjih postopkov za prvo lopato na območju Gaberke, obesiti pa jim želijo tudi stroške za odvoz in razgrnitev odvečnega materiala za sanacijo posledic delovanja Premogovnika Velenje.
Tomaž Ranc

Na koordinacijskem sestanku za gradnjo tretje razvojne osi na Prevaljah so prevetrili trenutni napredek in čeri pri projektu. Kot je znano, se konec decembra izteče rok za začetek gradnje na odseku Velenje jug-Slovenj Gradec, ki ga je država leta 2017 podpisala z regijo, in ta zaveza zagotovo ne bo izpolnjena. Se pa stvari na odseku Gaberke, kjer je "prva lopata" najbližje, počasi premikajo naprej. Že danes (v petek) opolnoči se izteče rok za pritožbo na odločitev Darsa, da sposobnost sodelovanja pri gradnji na tej lokaciji prizna trem ponudnikom (to so italijanski I.CO.P skupaj s CVP, gradbeništvo in storitve ter podjetjema Nivo Eko in Prohaus, nadalje skupna ponudba Pomgrada in Gorenjske gradbene družbe ter skupna ponudba Kolektorja CPG, novomeškega CGP in VOC Celje), tri pa je zavrnil (ponudbe Kostmanna, Strabaga in Garnola, ki jo je oddal skupaj s podjetjema Markomark Nival in Hering, BiH).
Pritožbe so verjetne
"Če ne bo pritožbe, sledi poziv za predložitev ponudb v drugi fazi z rokom med 30 in 40 dnevi. Ker bo merodajna edino cena, pričakujemo hitro sklenitev pogodbe - v najboljšem primeru konec januarja ali v začetku februarja 2020. Če ni pritožbe, sledi uvedba v delo in nekje v spomladanskem času, ko bodo vremenske razmere dovoljevale, bo sledila tako imenovana prva lopata," je dejal Vili Žavrlan, član uprave Darsa.
Žavrlan sicer nima informacij o morebitni pritožbi, a je ob tem ocenil, da bo do nje verjetno prišlo in da bo obravnavana v skladu s predpisi. To lahko postopek zavleče za mesec dni, ker pritožba roma na Državno revizijsko komisijo. Na Darsu sicer upajo, da bi šlo hitreje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta