Turizem je koroški izziv 2030

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
15.03.2019 19:20

Na Kopah so pripravili gospodarski forum Koroške, katerega gosta sta bila gospodarski minister Zdravko Počivalšek in šef SID banke Sibil Svilan in na katerem so znova ugotovili, da je Koroška regija neizkoriščenih potencialov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boštjan Gorjup, predsednik GZS, Boštjan Paradiž, gostitelj iz podjetja Vabo, minister Zdravko Počivalšek in bančnik Sibil Svilan v zavetju pohorskih smrek na Kopah.
Tomaž Ranc

Dogodek Gospodarske zbornice Slovenije, območne zbornice Koroška na Kopah, na terenu torej, je bil pravi terenski test najvišjih predstavnikov države, ki so se do Kop morali najprej prebiti. Tako je bančnik Sibil Svilan med nastopom izstrelil dejal: "Tu sem smučal pred 30. leti in še danes je cesta v istem stanju kot je bila tedaj." (Samo) kritiki pri cestni povezave se je pridružil tudi minister Zdravko Počivalšek, ki se je strinjal, da je cesta zanič in prevzel soodgovornost, da še ni obnovljena, a opazil, da turistični center niti danes, kot pred leti, ko se je peljal po slabi cesti na Kope, nima označb, na kar je že tedaj opozoril turistične delavce.

Boštjan Gorjup, predsednik GZS, je uvodoma zavrtel Koroško pesem in refren "Korošci smo zmerom za mušter bili..."
Tomaž Ranc
Promotorja Kop sta nasmejala občinstvo.
Tomaž Ranc
Promotorja Kop, znana po odštekanih in zelo gledanih in nagrajenih videih, sta ob koncu poskrbela tudi za nekaj sproščenosti.
Tomaž Ranc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta