Ustavno sodišče še nič o tretji razvojni osi

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
16.04.2019 15:45

Obravnava ustavne presoje trase tretje osi se bo nadaljevala na eni od prihodnjih sej. Ima Dars težave pri iskanju finančnih virov? Bo država dala poroštvo?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Da bo ustavno sodišče nadaljevalo obravnavo te zadeve na eni od prihodnjih sej, je sporočil generalni sekretar sodišča.
Janko Rath

Glede na pričakovanja in javno izražena pričakovanja, tudi politike, da bo ustavno sodišče še ta mesec razsodilo glede ustavne presoje v zvezi s traso dela tretje razvojne osi med Šentrupertom in Velenjem, smo na ustavno sodišče naslovili vprašanje, kdaj bo znana odločitev - oziroma kakšna je, če je morda že znana.

Da bo ustavno sodišče nadaljevalo obravnavo te zadeve na eni od prihodnjih sej, je sporočil generalni sekretar sodišča.
Janko Rath

Kdo bo dal denar?

Po neuradnih informacijah pa naj bi se nekoliko zapletalo pri financiranju okoli 400 milijonov vrednega, že leta 2013 potrjenega državnega prostorskega načrta za odsek med Velenjem in Slovenj Gradcem, kjer bi se dela letos morala začeti. Dars naj bi imel težave pri iskanju finančnih virov, pričakovanja ministrstva pa so, da lahko Dars izgradnjo financira sam.

Robert Balen

Danes sestanek v Ljubljani

Več bi lahko bilo znano že danes na srečanju koordinacijskega odbora za spremljanje izgradnje severnega kraka 3. razvojne osi v Ljubljani, kjer bo zagotovo odprto vprašanje poroštva države oziroma vprašanje morebitnega zakona o poroštvu države za zadolžitev družbe Dars - špekuliralo se je, da do ene polovice investicijske vrednosti.

Ministrstvo za infrastrukturo, na fotografiji državna sekretarka Nina Mauhler, se je zavezalo, da bo skupaj z Darsom do 1. junija potrdilo investicijski program, ki je podlaga za pripravo javnega razpisa za gradbena dela.
Tomaž Ranc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta