V Črni še potrebujejo prostovoljce, k poplavni delovni akciji vabijo prvo junijsko soboto. Kako lahko pomagate?

27.05.2024 08:00

Slovenska filantropija poziva k udeležbi v nadaljnjih prostovoljskih akcijah, večjo delovno akcijo načrtujejo v Črni prihodnjo soboto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dela po poplavah ne zmanjka.
Andrej Petelinšek

Slovenska filantropija vabi k nadaljevanju prostovoljskih delovnih akcij na popoplavnih terenih, in sicer v Črno na Koroškem, kjer v soboto, 1. junija, načrtujejo večjo akcijo. Prebivalci Črne namreč še naprej potrebujejo pomoč pri urejanju javnih površin, vrtov, okolice hiš krajanov in številnih drugih opravilih. Prav s pomočjo prostovoljcev je poplavna obnova doslej pomembno napredovala. Eno manjših akcij so prostovoljci v Črni že izvedli, in sicer na zadnjo aprilsko soboto, ko so pomagali pri delih ob Javorskem potoku, pri delih v gozdu v Bistri in ureditvi vrta, kjer so zamenjali z muljem prepojeno zemljo. 

Na terenu udeležence akcije koordinatorica usmerja na delovišča, poskrbljeno bo za toplo malico, ki jo skuhajo lokalne prostovoljke, in vso opremo, vključno z majicami in kapami. Udeleženci akcije bodo imeli možnost zavarovanja in povračila potnih stroškov, ob zadostnem številu prijav pa bo organiziran tudi skupinski prevoz iz večjih krajev po Sloveniji, sporočajo. K udeležbi vabijo tudi skupine, kot so podjetja in organizacije. Prijavite se lahko na povezavi: https://www.filantropija.org/2024/04/22/spomladanske-popoplavne-akcije-v-crni-na-koroskem/. 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta