V Dravogradu slavil Anton Preksavec, v Mežici Mark Maze

Jasmina Detela Jasmina Detela
04.12.2022 19:51

V drugem krogu je v Dravogradu zmagal aktualni podžupan, obljublja, da bo občino peljal naprej pred nove razvojne izzive, Maze pa, da je občino Mežica potrebno razviti v vseh pogledih

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anton Preksavec - zmagoslavje ob izvolitvi za župana Dravograda
Brina Kerič

Na Koroškem je drugi krog županski volitev potekal v občinah Dravograd in Mežica. V Dravogradu slavi dosedanji podžupan Anton Preksavec, ki je zbral 60,24 odstotkov glasov, Marjeta Podgoršek Rek pa 39,76 odstotkov glasov volivcev. V Mežici pa je dosedanjega župana Dušana Krebla premagal Mark Maze, ki je prejel skoraj 59 odstotkov glasov volivcev.

Volilni štab Antona Preksavca v gasilskem domu v Trbonjah
Brina Kerič

"Iskreno se zahvaljujem vsem volivcem in volivkam, ki so danes odšli na volišča in mi danes namenili svoj glas. Lahko obljubim, da jih ne bom razočaral. Občino bomo peljali naprej pred nove razvojne izzive. Pred mano je zdaj prvi večji izziv, to je priprava proračuna in projektov za leto 2023 ter tudi za novo evropsko perspektivo. Dva izmed večjih projektov sta obnova ali novogradnja osnovne šole Šentjanž in gradnja novega Zdravstvenega doma Dravograd, ob vedno aktualnih cestah in kanalizaciji," je povedal Preksavec.

Volilni štab Antona Preksavca v gasilskem domu v Trbonjah
Brina Kerič

V Mežici sta se v drugem krogu pomerila aktualni župan Dušan Krebel in Mark Maze, zmagal je slednji. Maze je prejel 58,94 odstotkov glasov, Krebel pa 41,06 odstotkov glasov volivcev.

Mežica, soočenje, Dušan Krebel in Mark Maze
Anja Cej

"Hvala vsem volivcem in volivkam za izkazano zaupanje, moja prva naloga bo, da ga upravičim s trdim delom na občini. Občino je potrebno razviti v vseh pogledih, to bo vodilo mojega mandata," je povedal Maze.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta