V drugem krogu dobrodelne akcije družine Fratar za nadaljnjo prodajo Pahorjeve katre zbrali že več kot 40 tisočakov

Urška Polanc Urška Polanc
10.03.2023 10:00

Po le enem tednu dobrodelne akcije Družine Fratar (katra - drugi krog) v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Dravograd v katrinem skladu že dobrih 40 tisoč evrov. Akcijo nadaljujejo do konca marca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na posnetku bratje Fratar v družinskem podjetju Hygal s katro, ki jo po nakupu za dober namen prodajajo naprej 
Igor Napast

Družina Fratar iz Dravograda, ki je na dobrodelni dražbi za 60 tisočakov kupila katro (Reno 4), nekdanjega predsednika Boruta Pahorja, nadaljuje z dobrodelnostjo. Pahor je kupnino že namenil Junakom 3. nadstropja in Inštitutu zlata pentljica, družina pa želi sredstva še obogatiti. Priložnost, da prispevajo za otroke in domov odpeljejo katro, zdaj ponujajo vsem. Njihov cilj je zbrati čim več  in še dodatno pomagati otrokom z rakom, ki so najbolj ranljivi, nič krivi in odvisni od odraslih, razmišljajo v družini. Če nisi zdrav, nimaš nič, še poudarjajo. V enem tednu, odkar je družina Fratar pričela z dobrodelno akcijo Katra - drugi krog, se je na računu rdečega križa zbralo 40.895, 59 evra. V katrin sklad lahko še do konca marca vsak nakaže poljuben znesek, ob tem pa dobi možnost, da avto odpelje domov, ne glede na to, ali bo doniral dva evra ali sto evrov. V akciji lahko tako sodelujejo vsi, ne glede na starost in višino prostovoljnega prispevka. Vsak izmed darovalcev bo skrbno evidentiran, ob zaključku dobrodelne akcije pa bo Borut Pahor izžrebal novo lastnico oziroma lastnika katre.

Pomoč družine bo tudi tokrat namenjena za zdravje in dobrobit otrok (polovico zbranih sredstev bodo namenili bolnišnici Slovenj Gradec za nakup gama kamere, s katero odkrivajo rakava obolenja, drugo polovico pa bodo namenili Junakom 3. nadstropja in Inštitutu zlata pentljica). Otrokom lahko pomagate in obenem sodelujete v tekmi za katro tako, da na naslov Območno združenje Rdečega križa Dravograd, Trg 4. julija 7, 2370 Dravograd, namen plačila: Katrca 2. krog, trr: SI56 6100 0001 9303 056, koda namena: char, sklic: 3-2023, nakažete poljuben znesek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta