V Radljah zadovoljni z udeležbo na desetem Rad 'mam teku

Urška Polanc Urška Polanc
17.09.2023 14:30

Spodbujanje rekreativnega teka, da se imajo ljudje lepo, pa tudi da krajani sodelujejo z navijanjem kot bistvo septemberskega dogodka v Radljah izpostavljajo organizatorji Rad 'mam tek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Urška Polanc

155 tekačic in tekačev je danes teklo po ulicah Radelj ob Dravi, kjer so priredili že deseti rekreativni tekaški dogodek Rad 'mam tek. Pomerili so se na pet ali deset kilometrov, posamično ali v trojkah. Letos so imeli vsi prostovoljni in poklicni gasilci brezplačno startnino. Teklo jih je okoli trideset. "Izjemno zadovoljni smo, da je tudi na otroškem teku tekmovalo kar sto otrok. V tej poplavi tekov je to vrhunska udeležba. Na poslovni tek, ki smo ga priredili prvič, se je odzvalo pet podjetij, upamo, da jih bo naslednje leto še več. Imeli smo tudi 15 udeležencev nordijske hoje, tudi prvaka Karla Petelinška. Vse odrasle in otroške teke je korigirala naša Lucija Potnik, ki je državna članska prvakinja na 60 in sto metrov," je povedal Primož Miheu iz Atletskega kluba Radlje. Pestra paleta udeležencev od blizu in daleč, od najmlajših do najstarejših, od manj pripravljenih do bolj pripravljenih udeležencev teka je bilo danes v Radljah. "To je le rekreativni tek, to pa je tudi tisto, kar mi spodbujamo. Uživanje med samim tekom, da se imajo ljudje fajn. Všeč nam je, ko ljudje ob progi navijajo, pridejo iz blokov, hiš. Trase bistveno več ne spreminjamo, vsa je po ulicah Radelj ob Dravi. Pomaga nam okoli 60 prostovoljcev," je povedal Miheu.

Urška Polanc

Dosti tekačev iz Ljubljane, Maribora, Obale, nekaj tudi iz Avstrije, se je letos udeležilo teka. "Četrtič tečemo v Radljah, všeč nam je tu, vedno gremo v družbi, tečemo za zdravo življenje," sta nam povedali 65-letnici iz trojke poimenovane Hitre in drzne. Da je ravno včeraj prišla iz Bovca, kjer je tekla 22 kilometrov, je še dodala Bernarda Zvir iz Mozirja, njena sotekmovalka Boža Meža pa je včeraj naredila 35 kilometrov iz Črne do Velenja. "Danes tečemo, da se družimo," sta dodali v družbi še nekaj prijateljic tekačic.

Rad mam' tek, Radlje ob Dravi, tek
Urška Polanc

26-letna Monika Škamperle, ki prihaja z Obale, je v Radlje prišla premagati deset kilometrov. "Prvič sem v Radljah. To je moja druga tekma na deset kilometrov, tek sem zasledila na facebooku, nisem niti gledala kje je, najprej sem imela tako namen samo odteči, a glede na to, da je tako lep sonček bova s fantom še definitivno šla malo naokoli. Važno je, da pridem do konca, tečem šele štiri mesece," nam je povedala.

Urška Polanc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta