V Slovenj Gradcu kmalu mnogo novih stanovanj

Jasmina Detela Jasmina Detela
04.12.2019 15:18

Nepremičninska posrednica Vesna Handanović ima na čakalni listi 15 ljudi, ki bi takoj kupili ali najeli stanovanje. V treh letih naj bi jih zgradili več kot 200

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vile Homški park
Jasmina Detela

V Slovenj Gradcu se bo v prihodnjih treh, štirih letih gradilo kar nekaj novih blokov. Na občini so povedali, da naj bi v mestu dobili okoli 230 novih stanovanj, profitnih, neprofitnih in za prodajo na trgu. Občina bo gradila blok neprofitnih stanovanj, zasebniki pa stanovanja za oddajo in prodajo. Župan Tilen Klugler je izrazil navdušenje, da Slovenj Gradec postaja zanimiva destinacija za bivanje, bo pa treba delati še na drugi infrastrukturi, ki bo med drugim omogočala zaposlovanje ljudi.
Slovenjgraška občina je v oktobru objavila razpis za izbiro izvajalca gradbenih del za gradnjo bloka neprofitnih stanovanj Polje, ki ga bo v soseski S8 gradila s pomočjo sredstev iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb. Rok za prijavo se je iztekel 4. novembra, prispelo je pet ponudb, v prihodnjem tednu bo objavljena odločitev o izboru izvajalca. V bloku bo 54 stanovanj različnih velikosti, ki jih bodo oddali v dolgoročni najem. Zgrajen naj bi bil v roku leta dni od podpisa pogodbe.

Prodano že pred gradnjo

Se pa v Slovenj Gradcu, ob Celjski cesti, na travniku ob nekdanjem mladinskem kulturnem centru, že gradita dva vila bloka pod imenom Vile Homški park. Investitorji so tri koroška podjetja - NIK-LAR, Unihome in Gradim. V vsakem bloku bo po deset stanovanj različnih velikosti. Vsa so že prodana. Kupec je republiški stanovanjski sklad (SS). "Stanovanja bodo namenjena oddajanju," pojasnjujejo pri SS. Dokončana morajo biti najpozneje do konca septembra 2020. Kot še sporočajo iz sklada, jih bodo po prevzemu nemudoma oddali preko javnega razpisa.

Novi bloki pri Duralu
Arhiv Avior Constructior
Vile Homški park
Jasmina Detela

Stanovanja gredo za med

Cene lastniških stanovanj so v edini koroški mestni občini precej visoke, primerljive so s štajersko prestolnico in Velenjem. Razlog pa je v tem, da je bilo zgrajenih premalo stanovanj.
Nepremičninska posrednica Vesna Handanović iz Slovenj Gradca ima na čakalni listi 15 ljudi, ki bi takoj kupili ali najeli stanovanje v Slovenj Gradcu. Se pa raje odločajo za nakup. A stanovanj za prodajo skorajda ni, morebiti eno na dva ali tri mesece. Starejša stanovanja se prodajajo za 1200 do 1300 evrov na kvadratni meter.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta