V Slovenj Gradcu starejša neznanca otroka vabila h kombiju. Ne želijo preplaha, a starši naj posvarijo svoje otroke

Jasmina Detela Jasmina Detela
15.11.2022 14:40

Tudi na Koroškem se je pojavil kombi, h kateremu neznanci skušajo privabiti otroke. Neznanca sta otroku pred šolo ponujala čokolado.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Druga OŠ Slovenj Gradec,
Jasmina Detela

Potem ko sta neznana moška prejšnji teden poskušala zvabiti v avto oziroma kombi otroka v Limbušu in nedavno po naših podatkih še v Kamnici pri Mariboru, so bili policisti Policijske uprave Celje včeraj obveščeni, da sta starejša moška pred Drugo osnovno šolo Slovenj Gradec nagovorila otroka in mu ponujala čokolado.

"Obveščeni smo bili, da sta včeraj okoli 14.30 ure starejša moška iz modrega kombija, najverjetneje znamke Mercedes Vito, starejše izvedbe tujih registrskih številk, pred Drugo Osnovno šolo Slovenj Gradec nagovorila učenca in mu ponudila čokolado. Otrok se ni odzval in je odšel mimo ter o dogodku obvestil starše," so na naše poizvedovanje sporočili s celjske PU.

Policisti so takoj začeli z zbiranjem obvestil in podatkov predvsem v smeri identifikacije neznancev in ugotavljanja namena. Policija staršem svetuje, naj opozorijo svoje otroke na nevarnost vstopanja v vozila neznanih oseb ne glede na njihove obljube. Otrokom naj pojasnijo, naj si v takšnih primerih poskušajo zapomniti čim več podrobnosti o vozilu in osebah in naj pristopijo do najbližje odrasle osebe ter povedo, kaj se jim je zgodilo. O zadevi naj obvestijo tudi starše in policiste.

Druga OŠ Slovenj Gradec
Jasmina Detela

Tudi ravnateljica Druga OŠ Slovenj Gradec Helena Gaberšek je danes poslala dopis vsem staršem in jih obvestila o včerajšnjem dogajanju. "Ne želimo ustvarjati preplaha, vseeno pa je prav, da ste pozorni in da se z vašim otrokom še sami pogovorite o pravilnem ravnanju v takšnih situacijah. Policija dogodek še preverja; preventivno pa bo v naslednjih dneh poostrila nadzor pred vsemi šolami," je med drugim zapisala ravnateljica.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta