V slovenjgraški gimnaziji bo ob prižigu luči srečelov

Jasmina Detela Jasmina Detela
23.11.2023 16:31

Zbrana sredstva na srečelovu bodo porabili za nakup opreme za kletne prostore, ki jih želijo opremiti na način, da bodo dijakom prijazni

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zuhra Horvat že pridno zavija darila
Jasmina Detela

Na Gimnaziji Slovenj Gradec so se letos odločili, da bodo v prazničnem decembru organizirali srečelov ob prižigu luči. Vabijo tudi občane in podjetja, da prispevajo darila. Zbran denar bodo porabili za nakup opreme za kletne prostore, da bodo dijakom bolj prijazni.

"Včasih smo organizirali sejem rabljenih stvari Vzami in daruj, letos smo se odločili, da organiziramo srečelov. Poleg dijakov in njihovih staršev lahko darujejo tudi občani in podjetja," pravi šolska knjižničarka Šolskega centra Slovenj Gradec Zuhra Horvat.

Doma pobrskajte po stvareh, če ste prejeli kakšno zgrešeno darilo in je še novo ali pa tudi uporabljeno in še vedno uporabo. Oboje bo dobrodošlo kot dobitek pri srečelovu, prav tako stvari, ki jih ne potrebujemo več in so lepo ohranjene, vabi knjižničarka. Dobitke zbirajo v šolski knjižnici do torka, 5. decembra. Doslej so jih prinesli že zaposleni na gimnaziji, nekaj pa so jih prispevala tudi nekatera podjetja (od darilnih bonov, krem, nakita...). Srečelov bo v sredo, 6. decembra, ob prižigu prazničnih luči. Na prodaj bosta dve vrsti srečk, za dva in pet evrov. Vsaka bo dobitna.

Kletne prostore želijo uredili na način, da bodo dijakom še bolj prijazni. Tam je že urejena dijaška soba, zdaj želijo opremiti še avlo. "Imamo kar nekaj vozačev in dijakov, ki se tam radi učijo in sproščajo. Želimo, da bo to prostor, kjer se bodo lahko družili neformalno. Predlog je tudi, da se v njej uredili kinoteka z DVD-ji, prostor za razne namizne igre," razlaga knjižničarka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta