"Večer mi pomeni vse," pravi zvesti naročnik iz Dravograda

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
14.04.2019 15:49

85-letni Anton Kogelnik je 60 let zvesti naročnik Večera in gorje, če raznašalec zjutraj zamudi. Najraje bere šport in zadnjo stran. Ob biserni poroki smo mu podarili jubilejni izvod iz leta 1959, ko se je poročil z ženo Marijo in ko je naročil Večer.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marica in Anton Kogelnik s predsednikom Društva upokojencev Dravograd Željkom Kljajičem, ki nas je opozoril, kako zvestega naročnika imamo.
Anka Holcman

Večer ima zveste bralke in bralce širom po Sloveniji. Mnogi ga nestrpno pričakujejo vsako jutro kot nepogrešljiv dodatek h kavi ali zajtrku. Eden takih je zagotovo 85-letni Anton Kogelnik iz Podklanca pri Dravogradu. Naročnik je že 60 let, še prej pa je bil to njegov oče, ki ga je naročil takoj po drugi svetovni vojni.
Kako nestrpno Kogelnik pričakuje časopis, so se prepričali tudi delavci, ki so nedavno popravljali cesto in železniški most v Podklancu. Nastala je prava drama. Eden od delavcev je raznašalcu Večera, vedoč, da zaradi popravila ceste tokrat ne bo dostopa do Kogelnikove hiše, to raznašalcu tudi pravočasno povedal, in ponudil, da bo Kogelniku sam odnesel časopis. A glej ga zlomka, delavec je časopis vzel, ga med preoblačenjem odložil v kontejner in ga pozabil odnesti takoj.
Kogelnik je to, da časopisa ni, seveda opazil takoj, že ob šestih zjutraj, poklical na pošto in se razhudil, raznašalec pa je bil okregan, zakaj zamuda. A se je v resnici delavec na časopis spomnil šele ob deseti in ga takrat tudi odnesel do naročnika, ki ga je močno pogrešal.

Marica in Anton Kogelnik, dolgoletni naročnik Večera, z jubilejnim izvodom Večera iz leta 1959.
Anka Holcman
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta