Vetrna energija razdvaja prebivalce Ojstrice

Jasmina Detela Jasmina Detela
18.03.2019 16:48

Medtem ko civilna iniciativa zaradi morebitnih negativnih učinkov izgradnji vetrnic nasprotuje, nekateri domačini njihovih aktivnosti ne podpirajo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Domačini iz Ojstrice Adam Plimon, Marjan Rus in Janko Kuster aktivnosti CI ne podpirajo.
Jasmina Detela

Dravske elektrarne Maribor (DEM) želijo na območju Ojstrice v občini Dravograd postaviti tri vetrne elektrarne. Pri tem so naletele na oster odziv civilne iniciative (CI). Ta je že napovedala boj proti državi, ki je pred letom dni odobrila pripravo državnega prostorskega načrta (DPN) za polje vetrnih elektrarn. A kot kaže, so ljudje razdeljeni med nasprotnike in tiste, ki so nevtralni. Med slednjimi so nekateri domačini, ki na Ojstrici živijo že vse življenje in aktivnosti CI ne podpirajo.

Ljudje tudi skregani

"Ne morejo si v Dravogradu vzeti pravice odločati namesto nas. Domačini nismo proti postavitvi vetrnic, tudi za nismo. Če pa jih bodo že postavili, pa mora imeti kraj od tega kakšno korist, denimo urejeno infrastrukturo, nižjo ceno elektrike ...," našteva Adam Plimon iz Ojstrice.

Domačini iz Ojstrice Adam Plimon, Marjan Rus in Janko Kuster aktivnosti CI ne podpirajo.
Jasmina DETELA
18. junij 2015 - Ojstrica nad Dravogradom (tags: Koroska - Cetrtek - 18062015 - KOROS08)
Sebastjan Apacnik

Ne manjšim vetrnicam

Na Ojstrici naj bi sicer zasebni investitor, podjetje Estivo HMB iz Ljubljane, načrtoval tudi gradnjo treh manjših vetrnic z močjo do enega megavata. "Načrtom zasebnega investitorja odločno nasprotujemo, saj naj bi postavil že uporabljene vetrnice oziroma starejšo tehnologijo. To je nekaj povsem drugega kot pri DEM, kjer so nam zagotovili, da bodo uporabili najnovejšo tehnologijo z minimalnimi vplivi na okolje in ljudi," spomni Rus.

Vetrne elektrarne razdvajajo.
Picasa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta