(VIDEO) Bo hitro cesto na Koroško moral "zrihtati" kralj Matjaž?

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
10.09.2020 16:04

Koroška pevka Dunja je včeraj izdala videospot za skladbo Kralj Matjaž, zrihtaj cesto, ki govori o Korošscih in njihovem čakanju na hitro cesto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Baron

"Ideja se je rodila povsem spontano. Niti ne zaradi gradnje hitre ceste, ampak sem bila gostja na radiu Sora na Gorenjskem in tam imajo prakso, da prejšnji gost zada nalogo naslednjemu gostu. Dobila sem nalogo, da moram zapeti strnjeno zgodbo kralja Matjaž. Ker nisem vedela, kako naj zgodbo zapojem, sem si rekla, da bom napisala povsem novo pesem," se spominja Dunja. Glasbo, pravi, je imela napisano v treh minutah, nekoliko pa se je ustavilo pri besedilu. Na pomoč je poklicala mamo Darjo Vrhovnik, ki je prav tako tekstopiska, da ji pomaga. Skupaj sta prišle do ideje, da bi v skladbi združili staro z novim, zgodovinsko zgodbo kralja Matjaža in hitro cesto. "Nastala je pesem Kralj Matjaž, zrihtaj cesto, govori pa točno o tem, kar se trenutno dogaja," je na skladbo, za katero je sama poleg glasbe naredila še aranžma in poskrbela za produkcijo, ponosna Dunja. "Gre za moj prvenec in če se malo pošalim je pesem moj otročiček."
{embed_youtube}https://youtu.be/PIz-8gf61i8{/embed_youtube}
Videospot so snemali po celotni Koroški, pri čemer je veliko vlogo odigral kralj Matjaž, v katerega se je prelevil Srečko Gole. "Na snemanju smo se imeli super, z ekipo, Robertom Baronom, Aljošo Vrhovnikom in ostalimi se super razumemo. Menim, da je to pri ustvarjanju projektov najbolj pomembno," je zaključila Dunja.

Robert Baron
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta