(VIDEO) Korošica Dunja z novo pesmijo: Če si upamo, lahko v življenju dosežemo vse

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
15.02.2023 14:09

Pevka, kitaristka, kantavtorica in producentka Dunja je izdala novo pesem z naslovom Energija srca, za katero je posnela tudi videospot.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dunja je del videospota posnela na Ivarčkem jezeru.
Osebni arhiv

Dunja, ki se je mnogi spominjajo po uspešnem nastopu v šovu Slovenija ima talent, je s kitaro povezana že 27 let, leta 2017 pa je po strmem življenjskem padcu prišla tudi notranja želja po prepevanju. Takrat se je začela učiti petja, od tam naprej pa da se ji je življenje začelo postavljati na pravo mesto. "Pokazalo mi je, kam sodim. V svet glasbe." Za glasbo, aranžma in produkcijo nove pesmi Energija srca je poskrbela sama, gre pa za globoko izpoved, ki v človeku poišče občutke, ki jih večkrat zatremo zaradi načina življenja. "Skozi pesem lahko začutimo vzpodbudo, da lahko v življenju dosežemo vse, le, če si upamo. S pesmijo sem presenetila tudi sebe, saj navadno ustvarjam in izvajam v bolj energičnem slogu. Tokrat je vmes posegla globoka energija, zadelo me je v povsem drugo smer. Nenazadnje je tudi duša sestavljena iz dveh plati, ena je močna, energična, druga pa nežna in mehka," pravi Dunja.

Ko je razmišljala o videospotu, je hitro začutila željo, da k ustvarjanju povabi posameznike iz ranljivejših skupin. "Skozi video želim prikazati, da smo si vsi ljudje enaki. Vsi oddajamo energijo in samo energija srca je tista, ki naredi človeka." Videospot so snemali na Ivarčkem jezeru, v Rotenturnu in v bazenskem kompleksu Aqualatio. "V njem nastopata profesionalna plavalca z downovim sindromom, Alen Šošter in Luka Temnikar. K sodelovanju sem povabila tudi uporabnika črnjanskega CUDV-ja, Aleksandro Brečko in Ivana Dečmana, pa Roka Cehnerja, ki je zaradi prometne nesreče postal invalid, tukaj sta še Lucija (Lučka) Novak in Maks Pejovnik, fantek in punčka, ki sta prijatelja v videospotu ter Jože in Marija Prednik, starejša upokojenca. Skozi celotno pesem si vsi ti akterji podajajo simbolično srce, ki ga je iz stekla naredil Matjaž Gostečnik. Čisto medgeneracijsko sodelovanje," pove avtorica. Pesmi dodatno težo daje tudi mešani pevski zbor Carinthia Cantat, ki je sodeloval tako tonsko kot pri snemanju videospota.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta