(VIDEO) Skupni nagovor Korošcem: Praznujmo mirno, varno in odgovorno

P.L.T.
24.12.2020 07:00
Župani in zdravniki koroške regije iz NIJZ in Splošne bolnišnice Slovenj Gradec s skupnim pozivom Korošcem pred prazniki: bodimo odgovorni in pazimo nase, samo tako nam bo uspelo zajeziti koronavirus
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Petra Lesjak Tušek

Epidemiološko stanje v koroški regiji še vedno ni spodbudno, število okuženih se še ne znižuje in čas je, da Korošci še enkrat več stopimo skupaj in za naše skupno dobro poskrbimo za še bolj resno in odgovorno ravnanje, poudarja posebna delovna skupina pri svetu koroške regije, ki se tudi redno sestaja in razpravlja o razmerah v regiji. "Obvladovanje epidemije je odvisno od vsakega posameznika, od tega, kako upošteva ukrepe in kako odgovorno ravnati, da bi zaščitil sebe in druge", poudarjajo. Posneli so tudi video, v katerem nagovarjajo Korošce vsak s svojim poudarkom - iz stroke zdravniki Neda Hudopisk, Davorin Benko, Jana Makuc, iz vrst politike pa župani Mirko Vošner, Tomaž Rožen in Romana Lesjak.

Da morajo odgovorna ravnanja spodbujati in omogočati vse tiste sredine, v katerih posamezniki delujemo in živimo – podjetja, organizacije, ustanove, lokalne skupnosti, domovi za starejše, vrtci, varstveno delovni centri... "Korošci smo zmeraj za mušter bili ...", zato dokažimo to tudi zdaj, ta trenutek, ko to najbolj potrebujemo. Zdaj gre za nas, za naše bližnje, za vse naše nadaljnje življenje," poudarjajo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta