(VIDEO) Večerovo soočenje na Prevaljah: Sedmič Matic Tasič ali prvič Boštjan Gorenšek?

N.S.
10.11.2022 13:12

V seriji Večerovih soočenj pred lokalnimi volitvami smo bili tokrat na Prevaljah. Vprašanje je enostavno. Sedmi mandat za Matica Tasiča ali prvi za Boštjana Gorenška?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Po letih 2014 in 2018, ko se je za župansko kandidaturo na Prevaljah odločil le Matic Tasič, je ozračje pred letošnjimi volitvami spet nekoliko bolj napeto. Na čelo občine si namreč želi tudi Boštjan Gorenšek, trenutni Tasičev podžupan, ki v volilni kampanji nastopa s sloganom "Cajt je!". Glede na klimo, ki vlada na Prevaljah, se zdi, da se obeta precej napeta bitka med kandidatoma, gotovo bo tudi udeležba višja kot na zadnjih dveh volitvah, ko ni presegla petdesetih odstotkov.

Večer

Soočenje v veliki dvorani Družbenega doma na Prevaljah je v četrtek popoldan vodila Večerova novinarka in urednica Petra Lesjak Tušek. Aktualnih tem, ki jih velja odpreti, je na Prevaljah veliko, kandidata, oba neodvisna, a s podporo strank, pa sta imela dovolj časa, da odgovorita na vsa vprašanja.

Igor Napast
Udeleženci soočenja so izvedeli, da oba kandidata kljub razliki v letih veljata za družinska človeka, zavezana svojim družinam. Oba pa sta tudi v določenem obdobju razpeta med javnim in zasebnim oziroma poslovnim.
Igor Napast

Aktualnemu županu Tasiču sta podporo namenili stranka SDS in Nestrankarska lista upokojencev za dostojno življenje vseh, Boštjana Gorenška, ki na volitvah nastopa tudi s svojo listo Združeni, pa podpirajo tudi Socialni demokrati.

Na Večerovi spletni strani kmalu podrobno poročilo s Prevalj. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta