Z novim vozilom na Ravnah brezplačni prevozi za starejše in invalide

Projekt brezplačnih prevozov za starejše invalide na Ravnah je vključen tudi v nedavno sprejet proračun občine Ravne na Koroškem. Financirali ga bodo s pomočjo Lokalne akcijske skupine (LAS).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Koroške občine so aktivne pri prevozih starejših ljudi
Andrej PETELINŠEK

K storitvi brezplačnih prevozov za starejše bosta poleg občine Radlje ob Dravi, ki jih je pred petimi leti uvedla prva, pristopili tudi dve največji koroški občini. V Slovenj Gradcu jih bodo omogočali preko zavoda Sopotniki s pomočjo prostovoljnih voznikov, občina pa bo kupila avto. Tudi na Ravnah na Koroškem občina načrtuje nakup vozila, ki bo imelo tudi rampo.

Prioriteta zdravstveni prevozi

​Ravenska občina bo kupila novo vozilo, ki bo prilagojeno za prevoz starejših in invalidov. Celoten projekt bo vreden 62 tisočakov, pri čemer bodo kandidirali za sredstva pri Evropskemu skladu za regionalni razvoj v višini 40.000 evrov. Vozilo bo imelo rampo, ki bo omogočala vkrcavanje brez ovir.

Koroške občine so aktivne pri prevozih starejših ljudi
Andrej PETELINŠEK
V Radljah ob Dravi že pet let uporabljajo električni avto. 
Vojko Gmajner

Tudi do aktivnosti

V slovenjgraški mestni občini bodo brezplačne prevoze za starejše od 65 let zagotavljali s pomočjo prostovoljnih voznikov, ki delujejo v okviru zavoda Sopotniki. "Občina bo zagotovila vozilo in rezervacijski sistem, zavod Sopotniki pa prostovoljce. Prav zdaj iščemo in usposabljamo prostovoljce, prav tako koordinatorja, ki bo bdel nad razporedom prevozov," pojasnjuje župan Tilen Klugler.

Koroške občine so aktivne pri prevozih starejših ljudi

V Radljah že pet let

Na Koroškem je pred petimi leti brezplačne prevoze starejših ljudi prva omogočila občina Radlje ob Dravi. Povezali so se s takratnim zavodom Zadihaj, kjer so najeli manjši električni avto. "Pogodba o najemu se letos poleti izteče. Možnosti sta dve: ali bomo pogodbo podaljšali ali vozilo odkupili," je pojasnili direktorica občinske uprave Marjana Švajger.

V Radljah ob Dravi že pet let uporabljajo električni avto.
Vojko Gmajner
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta