Za okrepljeno povezovanje Korošcev

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
01.10.2022 12:27

Ob 100-letnici priključitve Libelič k matični domovini bo v nedeljo ob 9. uri začela 110-kilometrov kolesarska prireditev med krajema Bilčovs v Avstriji in Libeličami v Sloveniji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kolesarji bodo v nedeljo premagali okoli 110 kilometrov poti.
Sašo Bizjak

Kolesarska pot bo potekala med Bičlovsom in do cilja v Libeličah šla skozi Bistrico v Rožu, Borovlje, Sele, Železno Kaplo, Rebrce, Žitaro vas, Globasnico, Šmihel, Pliberk, Prevalje, Ravne na Koroškem, Dravograd ter Labod. Po vseh krajih na avstrijskem koroškem torej, ki so močno povezani s slovenstvom. Na kolesarski poti bodo poskrbeli za okrepčilo ter za ogled kulturno-zgodovinskih znamenitosti. Športna zveza Slovenj Gradec in slovenska Športna zveza iz Celovca si kot organizatorja želita čim bolj okrepljenega povezovanja Slovencev na obeh straneh meje, tako kulturnega, športnega kot tudi gospodarskega.

Udeleženci se bodo na cilju v Libeličah udeležili proslave ob 100-letnici priključitve Libelič k matični domovini, za vse bo na voljo pogostitev, prav vsak pa bo prejel tudi spominsko vetrovko povezujemo Koroško. Za vse udeležence je zjutraj organiziran avtobusni prevoz iz Slovenj Gradca, Dravograda, Raven na Koroškem in Prevalj na start kolesarjenja v Bičlovs in zvečer prevoz iz Libelič nazaj v Avstrijo. Prireditev se bo ob 9. uri začela pri gostišču Ogris v Bičlovsu, prispevek za prevoz, 10 evrov, bodo zbirali na avtobusu. "Veselimo se že srečanja, z udeležbo pa bomo podprli prizadevanje za povezovanje vseh, ki živijo na območju avstrijske Koroške – govoriti dva jezika na tem področju je le prednost in ne slabost," sporočajo organizatorji, ki prijave zbirajo na elektronskih naslovih info@sportnazvezasg.si in office@ssz.at.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta