Zakaj je avstrijska Koroška turistični bum?

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
10.04.2019 09:08

Koroški turistični bum na oni strani meje se nadaljuje, glavni aduti kolesarstvo, pohodništvo, gastronomija, medtem ko so pri nas številke prenočitev okoli stokrat nižje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Christian Kresse, Kärnten Werbung: "Projekti Pece in Geoparka Karavanke so le eden od primerov uspešnega turističnega sodelovanja z našimi slovenskimi prijatelji."
Tomaž Ranc

Koliko turistov je obiskalo Koroško v lanskem letu? Kaj pokažejo številke v primerjavi z letom poprej?
"Lansko leto smo beležili 13,37 milijona prenočitev, kar pomeni 2,5 odstotka več kot leto poprej. Število prihodov je naraslo na 3,18 milijona, kar je 2,1 odstotka več kot lani in pomeni nov rekord. Koroški turistični bum se tako nadaljuje z dvigom tako števila prihodov kot števila prenočitev že petič zapovrstjo."
Kakšni so trendi v regiji? Kaj zani- ma turiste?
"Jasno zaznan trend na vseh koroških ciljnih trgih je v močnem povečanju zanimanja gostov za naravo tako poleti kot v nizkih sezonah, zlasti za kolesarjenje in pohodniške počitnice. Če citiramo avstrijsko turistično raziskavo T-Mona iz poletja 2018, 40 odstotkov gostov na Koroškem pravi, da so preživeli popolne kolesarske počitnice, in 74 odstotkov koroških gostov se na počitnicah ukvarja s pohodništvom. Kolesarjenje je med top aktivnostmi - 34 odstotkov gostov vozi kolo, bodisi cestno, gorsko ali električno. Eden naših naslednjih glavnih poudarkov je kulinarika s poudarkom na slow foodu. Slow Food potovanje Alpe-Adria Koroška postaja glavni produkt, lani smo na pobudo organizacije Slow Food International prejeli nalogo razviti produkt Slow Food vasice pod okriljem blagovne znamke Slow Food Koroška kot tudi lansirati še druge projekte na osnovi filozofije Slow Fooda."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta