Zaposlovanje na občinah: nov vodja, urbanist ...

V občinah Radlje in Slovenj Gradec sistemizirali delovna mesta v občinski upravi, saj zaradi dodatnih obveznosti potrebujejo nove zaposlitve

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Občinska stavba v Radljah ob Dravi
Sašo Bizjak

Pred kratkim so v radeljski občini reorganizirali občinsko upravo, v kateri je zaposlenih devet ljudi. Po novem je razdeljena na dve notranji organizacijski enoti - na urad župana, za finance in proračun ter urad za splošne zadeve in razvoj. Na občini so pojasnili, da bo prvi urad pod neposrednim vodstvom direktorice občinske uprave Marjane Švajger, za drugega pa predvidevajo novo vodjo. Razpis za vodjo urada - podsekretarja so na spletni strani občine in zavodu za zaposlovanje RS objavili že 14. avgusta, isti dan pa so na radeljski občini delovno mestu tudi sistematizirali.

Občina Radlje ob Dravi.
Sašo BIZJAK

Devet zaposlenih premalo

Občinsko upravo Radlje ob Dravi so reorganizirali zaradi kadrovske podhranjenosti v luči nove finančne perspektive in sprememb oziroma novitet zakonodaje, ki občinam dodeljujejo več obveznosti, je povedala Švajgerjeva. "Že kar nekaj časa ugotavljamo, da z devetimi zaposlenimi, pri čemer nekateri izmed teh delajo s krajšim delovnim časom oziroma so ali bodo dalj časa odsotni, ne moremo zagotavljati kvalitetno vseh nalog, ki jih nalaga zakonodaja, oziroma za katere naši občani pričakujejo, da bodo kvalitetno opravljene," pojasnjuje.

Sašo Bizjak

Želijo si novega urbanista

Tudi v občinski upravi Mestne občine Slovenj Gradec, kjer je trenutno zaposlenih 44 ljudi, spreminjajo sistemizacijo delovnih mest, in sicer z razlogom, ker si želijo zaposliti novega občinskega urbanista. Od junija letos namreč velja nov zakon o urejanju prostora, ki občinam nalaga dodatne naloge s področja prostora.

Prostori Mestne občine Slovenj Gradec
Jasmina Detela
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta