Zgodovinski konec tedna za Fužinar, Jež: Toliko nadarjenih, predanih in delavnih igralcev, to je čudež

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
22.05.2023 10:59

Ravenski odbojkarji so v klubske vitrine pospravili dva nova naslova državnih prvakov. Lovorike sta se razveselili kadetska ekipa (U17) in ekipa v mali odbojki (U13).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ekipa kadetov z lovoriko.
Ok Fužinar

Zaključni turnir najboljše četverice v mali odbojki (U13) so organizirali na Ravnah na Koroškem, poleg domačega kluba pa so se na turnir uvrstile še ekipe Calcita, Brezovice in Žužemberka. Korošci so se najprej, v polfinalu, udarili s Calcit Volleyem in zmagali z 2:1. V velikem finalu jih je nato čakal Žužemberk, ekipi sta pripravili pravi spektakel, izjemno izenačen in napet dvoboj pa so na koncu dobili odbojkarji Fužinarja (2:1) in se po dveh letih ponovno veselili naslova državnih prvakov. Tretje mesto so osvojili Kamničani, četrto pa Brezovica.

Sobotni uspeh je v nedeljo dobil še piko na i. Kadeti (U17) so namreč nastopili na zaključnem turnirju na Brezovici. V polfinalu so najprej premagali Šempeter, tekmo so zanesljivo dobili z 2:0 ter s tem polovico dela proti končnemu prvemu mestu že opravili. Veliki finale je bil nato precej bolj enosmeren kot so pred tekmo pričakovali. Ravenčani s namreč prikazali izjemno dominantno predstavo, v treh nizih niso popustili niti za trenutek in tekmo proti Mariboru dobili s 3:0. K odličnemu uspehu je gotovo pomagala tudi podpora s tribun, kjer sta za Ravenčane pesti stiskala članska reprezentanta, oba "otroka" Fužinarja, Tine Urnaut in Miha Fink.

Državni prvaki v mali odbojki.
Ok Fužinar

"V Fužinarju načrtno in z velikim poudarkom na razvoju mladih igralcev delamo že vrsto let. V zadnjih letih pa imamo poleg tega še odlične generacije v več kategorijah, preudarno vključujemo tudi igralce iz regije, kar se nam rezultatsko obrestuje. Sam že vrsto let delujem v različnih reprezentancah, a na klubskem nivoju delati s tako obsežno skupino nadarjenih, predanih in delavnih igralcev je po mojem mnenju pravi čudež," pravi trener kadetov Mitja Jež, ki pohvali tudi podporo staršev. "Na tem mestu bi rad čestital tudi njim, saj uspeha mladih športnikov ni brez ustrezne podpore družine. Čestitke pa seveda v prvi vrsti igralcem male odbojke in kadetom, ki so se v tem vikendu vpisali v bogato zgodovino kluba. V letošnjem letu namreč obeležujemo 95 let igranja odbojke na Ravnah," je še dodal Jež.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta