Župan Tomaž Rožen sprejel Bojana Kokala: Na Ravnah je pes že rešil človeka, zdaj je še človek psa

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
13.01.2023 11:09

Ravenski župan Tomaž Rožen je v prostorih občine sprejel Bojana Kokala, ki je prejšnji teden z junaško akcijo na Ivarčkem jezeru rešil utapljajočega se psa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bojana Kokala je sprejel ravenski župan Tomaž Rožen.
Nejc Strojnik

Že dolgo ni bila kakšna spontana akcija tako odmevna kot nedavno reševanje nemočnega psa iz ledene vode Ivarčkega jezera. Bojan Kokal, sicer Mežičan, je z objavo videa, kako sredi zime iz jezera pred gotovim poginom na kopno spravlja psa, sprožil nešteto delitev. In potem, ko mu je za srčno dejanje javno že čestital župan Mežice Mark Maze, ga je v ravenski mestni hiši sprejel in se mu zahvalil še tamkajšnji župan Tomaž Rožen. "Na Ravnah smo že imeli primer, ko je pes rešil človeka, zdaj imamo še primer, ko je človek rešil psa. Navdušen sem nad nesebičnostjo, ki ste jo izkazali do tujega psa, in nad pogumom, ki ga premorete. Mnogim ste lahko za zgled," je Kokalu, ki je v ponedeljek postal tudi ime tedna na Valu 202, dejal župan Rožen.

Takole je potekalo reševanje ...
Posnetek Zaslona

Da bo iz reševanja psa, ki je lastnici ušel od doma in se po zaslugi Kokala tja tudi varno vrnil, nastala takšna zgodba, si njen glavni junak ni predstavljal: "Presenečen sem nad odzivom, vsi so delili, komentirali, mi čestitali. Tega nisem navajen." A da je ravnal povsem pravilno in zelo profesionalno, tudi ker se je privezal na vrv, je potrdil direktor Koroškega gasilskega zavoda Ravne na Koroškem Dejan Salčnik. "Če bi klical gasilce ali katero koli drugo pomoč, bi pes, kljub temu da bi na Ivarčko jezero prišli v desetih ali petnajstih minutah, utonil," je v zvezi s tem dejal Kokal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta