ŽUPAN(JA), PRIČAKUJEM Bodimo kultura

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
15.11.2022 06:03

Dr. Uroš Zavodnik, režiser, scenarist, igralec

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dr. Uroš Zavodnik, režiser, scenarist, igralec
Osebni Arhiv

"Vzvodi oblasti in zapeljivost moči županovanja naj bodo uporabljeni v dobrobit slehernika - v kulturi, ki nas vse opredeljuje kot narod, državljane, sodržavljane, umetniki pričakujemo podporo pri našem ustvarjanju, ne zgolj v besedah na vsakoletni dan kulture, 8. februarja, temveč konkretno, v zadostni finančni podpori.

Filmska umetnost, ki jo aktivno soustvarjam, kot sedma umetnost združuje vse ostale umetnosti, zato pri filmskem ustvarjanju sodelujejo številni umetniki, glasbeniki, igralci, scenografi, arhitekti, literati, plesalci, koreografi, slikarji ... pa tudi širše, občani, soobčani (spomnimo se zadnjega primera tuje filmske produkcije v Piranu), zato je film eno od izjemno pomembnih gonil pri zagotavljanju blagostanja družbe, slehernika, tako v širši regiji kot nasploh v državi. Ko se pojavi prošnja za podporo na vaši sijoči zloščeni županski mizi, podprite projekt, umetnika, umetnike, soobčane! V Evropski uniji so že zdavnaj spoznali, da se vsak evro, vložen v film, filmsko umetnost, najmanj podvoji ali potroji, ko se film ustvarja v lokalnem okolju. Veliko je potenciala, da Slovenija v vsej svoji raznolikosti ne postane zgolj filmsko mesto, temveč filmska država. Sodelovanje nas vseh je zato nuja, ne privilegij. Stopimo skupaj in skupaj ustvarjajmo kulturo! Bodimo kultura!"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta