(FOTO) Pred natanko enim letom je v helikopterski nesreči umrl legendarni košarkar Kobe Bryant

M.D.
26.01.2021 16:00
Vest o smrti priljubljenega Kobeja Bryanta, ki jo je prvi objavil ameriški TMZ, je nemudoma obkrožila svet. Najprej so številni upali, da gre le za lažno novico, a kmalu je prišlo do uradne potrditve pristojnih, da so v helikopterski nesreči v Calabasasu, mestu blizu Los Angelesa, umrli Kobe Bryant, njegova hči Gianna in še sedem oseb.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kobe in Gianna Bryant.
Usa Today

V helikopterji, ki je v gosti megli letel od okrožja Orange do akademije Mamba v kraju Thousand Oaks, 60 kilometrov zahodno od središča Los Angelesa, so s Kobejem in Gianno Bryant leteli še bejzolski trener John Altobelli, njegova soproga Keri in hči Alyssa, košarkarska trenerka Christina Mauser, mlada košarkarica Payton Chester ter njena mama Sarah in pilot Ara Zobayan. Vseh devet oseb je umrlo na kraju nesreče.

Kraj nesreče helikopterja.
Reuters

Od enega najboljših košarkarjev vseh časov so se čustveno poslavljali športniki iz vseh športnih panog, žalovali so Bryantovi oboževalci širom sveta. Komisar lige NBA Adam Silver je nemudoma odločil, da bo nagrada najkoristnejšega košarkarja All-Star tekme nosila Bryantovo ime. Dolgoletni član LA Lakers je bil uvrščen v košarkarsko hišo slavnih. Na ulicah Los Angelesa so se po smrti Mambe, kakor so mu pravili, zbirali ljudje v dresih Lakersov, ob njegovih fotografijah so polagali cvetje in prižigali sveče.

EPA

V 20 let dolgi karieri v ligi NBA je Bryant dosegel 33.643 točk, elitno tekmovanje je osvojil petkrat, 18-krat je igral na tekmi vseh zvezd in bil najboljši posameznik All-Star tekme leta 2008. Dvakrat je z reprezentanco ZDA osvojil zlato na olimpijskih igrah.

Usa Today Sports

Še vedno je neznan vzrok nesreče helikopterja Sikorsky S-76B, ameriški Nacionalni odbor varnosti v prometu bo 9. februarja objavil zaključek preiskave nesreče. Pilot Zobayan je bil od vzleta vseskozi v komunikaciji s kontrolnim stolpom, na zadnja tri javljanja pa se ni odzval, kmalu zatem je helikopter nekontrolirano strmoglavil s hitrostjo okoli 300 kilometrov na uro. Ugotovljeno je bilo, da pilot ni bil pod vplivom alkohola ali drog. 

Kraj nesreče helikopterja.
Reuters

Kobe in Gianna Bryant sta bila pokopana 24. februarja v Los Angelesu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta