18-letnik z avtomobilom v naselju vozil več kot še enkrat hitreje od omejitve

M.R.
06.03.2019 15:31

V ponedeljek so policisti iz Slovenske Bistrice malo pred 19. uro na Partizanski ulici v Oplotnici, na mestu, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, z laserskim merilnikom ujeli voznika, ki je vozil kar 117 kilometrov na uro. Ob upoštevanju tolerance to pomeni, da je vozil najmanj 111 kilometrov na uro.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nataša Juhnov

Voznik se kljub znakom policije, ni ustavil in je z nezmanjšano hitrostjo vozil naprej. Policista sta ga nato izsledila v Lačni gori in ugotovila, da gre za 18-letnika, voznika začetnika. Povedala sta mu, da je storil dva prekrška. Vozil je prehitro in ni upošteval znaka pooblaščene uradne osebe. 
Policisti so na okrajno sodišče podali enotni obdolžilni predlog. Za tako veliko prekoračitev hitrosti je predpisana kazen 1200 evrov, hkrati pa še 18 kazenskih točk, kar pomeni takojšnji odvzem vozniškega dovoljenja, za neupoštevanje predpisanega znaka policista pa mu grozi še 500 evrov kazni in 5 dodatnih kazenskih točk. 

Starejši voznik zbil starejšo peško

Včeraj pa je v Gorišnici okoli 9.30 78-letni voznik z osebnim vozilom med vzvratno vožnjo na parkirnem mestu ene izmed prodajaln trčil v 75-letno peško, ki se je pri tem huje poškodovala. 75-letnica bo dobila plačilni nalog, voznika pa bodo kazensko ovadili na pristojnem tožilstvu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta